General Knowledge Quiz – Set Fifty Three

1. The percentage of Fresh water available in earth
a) 3%
b) 29%
c) 71%
d) 77%

View Answer
Answer a) 3%

2. Reappearance of high and low tides every day is called
a) Bimodal
b) Unimodal
c) Diurnal
d) Semi-neapal

View Answer
Answer c) Diurnal

3. Threats to oceanic biodiversity
a) Endemic phyta
b) Nuclear waste
c) Human harvest of zooplanktons
d) Both 2 and 3

View Answer
Answer d) both 2 and 3

4. Do Salt marshes support high levels of species diversity? State true or false
a) True
b) false

View Answer
Answer b) False

5. Approximately what percentage of today’s atmosphere is oxygen available?
a) 1%
b) 15%
c) 13%
d) 21%

View Answer
Answer d) 221%

6. Which of the following gas have a shielding effect on Ultra violet radiation?
a) Ozone
b) Carbon monoxide
c) Carbon dioxide
d) Oxygen

View Answer
Answer a) ozone

7. Miller-Urey original mixture does not contain ______
a) oxygen
b) nitrogen
c) carbon
d) phosphorus

View Answer
Answer d) Phosphorus

8. The oldest fossils found in
a) Harappan Era
b) Archean Era
c) Cambrian Period
d) Proterozoic Era

View Answer
Answer d) Archean Era

9. According to the Scientist first molecules formed as life evolved were
a) proteins
b) RNA
c) Nucleic acid
d) None

View Answer
Answer d) none

10. Microfossils are the earliest organisms which resemble the present day spirochetes
a) True
b) False

View Answer
Answer b) False

About the author

A Moorthy

Leave a Comment