General Knowledge Quiz – Set Eighty Five

G K Quiz

1. The Science The study of nucleus is
a) Karyology
b) Nucleology
c) Cytology
d) None

View Answer
Answer a) Karyology

2. Father of Biology is
a) Lamark
b) Linnaneus
c) Darwin
d) Aristotle

View Answer
Answer c) Darwin

3. The term Biology was coined by
a) Lamark
b) Linaneus
c) Aristotle
d) Darwin

View Answer
Answer a) Lamark

4. The edible part of coconut is
a) Thalamus
b) Inflorescence
c) Endosperm
d) Mesocarp

View Answer
Answer c) Endosperm

5. Root hairs are
a) Unicellular
b) Multicellular
c) Acellular
d) None

View Answer
Answer a) Unicellular

6. Who discovered Penicillin?
a) Robert Hook
b) Robert Bbrown
c) Alexander Flemming
d) Alexander Cuming

View Answer
Answer c) Alexander Flemming

7. Artificial ripening of fruits can be done by
a) Nitrogen
b) Ethylene
c) Acetylene
d) Oxygen

View Answer
Answer b) Ethylene

8. Which of the following is a prokaryotic cell?
a) Spirogyra
b) Cladophora
c) Oscillatoria
d) Chlamydomonas

View Answer
Answer b) Cladophora acid 

9. During Hatch and Slack cycle the acceptor of CO2 is ________
a) Oxaloacteic acid
b) Aspartic acid
c) Phophoenol pyruvic acid
d) None

View Answer
Answer c) Phophoenol pyruvic acid 

10. Genetic code translate the language of ________
a) RNA into protein
b) RNA into DNA
c) Protein into DNA
d) Amino acid into RNA

View Answer
Answer d) Amino acid into RNA

About the author

A Moorthy

Leave a Comment