General Knowledge Quiz – Set Eighty Four

1. Which is a natural colloid?
a) Sodium chloride
b) Urea
c) Blood
b) Cane sugar

View Answer
Answer c) blood

2. Ultraviolet rays can be used in water treatment as _____
a) Flocculator
b) Precipitator
c) Hydrolyser
d) Disinfectant

View Answer
Answer d) disinfectant

3. Natural rubber is a polymer of ______
a) Styrene
b) Vinyl acetate
c) Propene
d) Isoprene

View Answer
Answer d) isoprene

4. Gobar gas contains mainly
a) Butane
b) Carbon dioxide
c) Methane
d) Carbon monoxide

View Answer
Answer c) Methane

5. The pH of pure water is ______
a) 7
b) 14
c) 0
d) 1

View Answer
Answer a) 7

6. Plaster of Paris is made from
a) Limestone
b) Gypsum
c) Marble
d) Bauxite

View Answer
Answer b) gypsum

7. The science which deals with drugs is _______
a) Physiology
b) Odontology
c) Pharmacology
d) Chronology

View Answer
Answer c) Pharmacology

8. The gas used to extinguish fire is ________
a) Neon
b) Nitrogen
c) Carbon dioxide
d) Carbon monoxide

View Answer
Answer c) Carbon dioxide

9. Which of the following is used in making artificial sweetener saccharine?
a) Benzene
b) Toluene
c) Phenol
d) Aniline

View Answer
Answer b) Toluene

10. Brine refers to ________
a) Salt water
b) Sweet Water
c) Pure water
d) Starch water

View Answer
Answer a) Salt water

About the author

A Moorthy

Leave a Comment