Reasoning Quiz for IBPS| RRB – 366

Seven persons are living in a seven foors building namely J, K, L, M, N, O and P but not necessary in the same order. Theybelong to different cities of India viz. Shimla, Agra, Meerut, Jaipur, Kanpur, Delhi and Rewa but not necessary in the same order. The ground foor is numbered 1, then the next foor is numbered 2 and till numbered 7.L sits one of the odd number foors below the foor number 4. The person who lives on 4th foor belongs to Kanpur and L does not belong to Shimla and Delhi. The person who belongs to Meerut lives on an even number foor but not on the top foor. There are two persons live between L and K. J belongs to Delhi and lives on an odd numbered foor but not on the lowermost foor. There is only one person lives between K and O who does not belong to Meerut. There are three persons live between the person who belongs to Meerut and the person who belongs to Jaipur. The person who lives on topmost foor does not belong to Shimla. There is only one person lives between L and M who belongs to Rewa and lives below the person who belongs to Kanpur. There is only one person lives between P and the person who belongs to Kanpur. P lives below the person who belongs to Kanpur and P does not belong to Jaipur. There are same number of persons who live between K and O and between K and P.

1)On which foor does L live?
A)Third
B)Fourth
C)Fifth
D)First

Click here to View Answer
Answer D)First

2)How many foors are below the foor on which N lives?
A)Four
B)Five
c)Six
D)Seven

Click here to View Answer
Answer A)Four

3)Who among the following lives on the second foor when all the persons are arranged alphabetically from top to bottom?
A)K
B)M
C)N
D)O

Click here to View Answer
Answer D)O

4)N belongs to which of the following city?
A)Shimla
B)Kanpur
C)Rewa
D)Meerut

Click here to View Answer
Answer A)Shimla

5)Which of the following is true regarding O?
A)None of these
B)O belongs to Shimla and lives on 8th foor
C)O belongs to Meerut and lives on 4th foor
D)O belongs to Kanpur and lives on 7th foor

Click here to View Answer
Answer A)None of these

In each question, a relationship between different elements is shown in the statements. The statements are followed by two conclusions. Study the conclusion for the given statement and select the appropriate answer.

6)Statement:
P<L<=A=N>=E>=D ; Q>=N<O
Conclusion:
i)L<=E
ii)P<Q
A)Only conclusion I is true.
B)Only conclusion II is true.
C)Neither conclusion I nor II is true.
D)Both conclusion I and II are true.
E)Either conclusion I or II is true.

Click here to View Answer
Answer B)Only conclusion II is true.

7)Statement:
P<=U=N<=C=>H>S ; k>=C
Conclusion:
i)P<=C ii)U>H
A)Only conclusion II is true.
B)Only conclusion I is true.
C)Both conclusion I and II are true.
D)Neither conclusion I nor II is true.
E)Either conclusion I or II is true.

Click here to View Answer
Answer B)Only conclusion I is true.

8)Statement:
P<A<=N>=E>=D; Q>=N<O

Conclusion
i)Q>=D
ii)A<D
A)Both conclusion I and II are true.
B)Either conclusion I or II is true.
C)Only conclusion II is true.
D)Only conclusion I is true.
E)Neither conclusion I nor II is true.

Click here to View Answer
Answer D)Only conclusion I is true.

Also Check Out Reasoning Quiz for IBPS| RRB – 365

Leave a Comment