Quiz on Preposition – Grammar test

Quiz on Preposition – Grammar test

Quiz on Prepositions – Grammar test. It’s prepositions time . The best way to learn them is through practice. Read this English Quiz through the twenty sentences and choose the correct missing prepositions.it is useful for competitive exams.Also read other quizzes


1. My best friend lives ______ Gandhi Road.
a) in
b) on
c) at

Click here to View Answer
Answer b) on

2. I’ll be ready to leave ____ about thirty minutes.
a) in
b) on
c) at

Click here to View Answer
Answer a) in

3. Since she met her new boyfriend, Steffila never seems to be ______ home.
a) on
b) in
c) at

Click here to View Answer
Answer c) at

4. The child responded to her father’s demands ______ throwing a tantrum.
a) with
b) by
c) from

Click here to View Answer
Answer b) by

5. I think he spent the entire night ______ the phone.
a) on
b) in
c) at

Click here to View Answer
Answer a) on

6. I will wait ______ 9:30, but then I’m going home.
a) from
b) at
c) until

Click here to View Answer
Answer c) until

7. The police caught the thief _____ the corner of first cross street.
a) in
b) at
c) from

Click here to View Answer
Answer b) at

8. My fingers were injured so my brother had to write the note _____ me.
a) for
b) with
c) to

Click here to View Answer
Answer a) for

9. I am not interested _____ buying a new flat now.
a) to
b) for
c) in

Click here to View Answer
Answer c) in

10. What are the main ingredients ______ this Briyani?
a) about
b) to
c) of

Click here to View Answer
Answer c) of

11. My best friend, Smrithi, is named ______ his great-grandmother.
a) after
b) to
c) about

Click here to View Answer
Answer a) after

12. Grandpa stayed up ______ two in the morning.
a) since
b) for
c) until

Click here to View Answer
Answer c) until

13. My parents have been married __________ sixty years.
a) since
b) for
c) until

Click here to View Answer
Answer b) for

14. He usually travels to Rome_______ train.
a) by
b) at
c) with

Click here to View Answer
Answer a) by

15. You frequently see this kind of drama____ television.
a) with
b) in
c) on

Click here to View Answer
Answer c) on

16. I told Mom we’d be home ______ an hour or so.
a) to
b) in
c) at

Click here to View Answer
Answer b) in

17. I was visiting my best friend _____ the hospital.
a) of
b) at
c) in

Click here to View Answer
Answer c) in

18. The professor _______ India amazed the Srilankan students with her stories.
a) from
b) of
c) in

Click here to View Answer
Answer a) from

19. I’ll see you ____ temple when I get there.
a) in
b) by
c) at

Click here to View Answer
Answer c) at

20. It’s been snowing ________ Diwali morning.
a) since
b) for
c) until

Click here to View Answer
Answer a) since

Follow our youtube channel for more GK and Current affairs – https://www.youtube.com/@daytodaygk7308


Check out our latest videos on youtube