GK Quiz – 345(Mixed GK Topics)

1.Dowry prohibition Act came into effect in the year-
a) 1955
b) 1975
c) 1961
d) 1980

Click here to View Answer
Answer c) 1961

2.The place where Indian national river Ganges And Yamuna and Saraswati rivers meet-
a) Allahbad
b) Agra
c) Mathura
d) Lucknow

Click here to View Answer
Answer a) Allahbad,U.P

3.Who was the first winner of Saraswathy samman?
a) Anita Desai
b) Shamsur Rahman Faruqi
c) Mahesh Elkunnnchwar
d) Dr Harivanshrai Bachchan

Click here to View Answer
Answer d) Dr Harivanshrai Bachchan

4.How many players are there in a baseball team?
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11

Click here to View Answer
Answer b) 9

5.World photography day is observed on?
a) August 4
b) August 12
c) August 19
d) August 23

Click here to View Answer
Answer c) August 19

6.In which country is Mount Aso located?
a) Spain
b) India
c) Iran
d) Japan

Click here to View Answer
Answer d) Japan

7.Which year the first world Statistics day is observed?
a) 2009
b) 2010
c) 2011
d) 2012

Click here to View Answer
Answer b) 2010,20 October 2010

8.Who wrote ‘war and peace’?
a) Fyodor Dostoyrvsky
b) Alexander pushkin
c) Leo Tolstoy
d) Ivan Turgenev

Click here to View Answer
Answer c) Leo Tolstoy

9.Which is the national sport of Canada?
a) Lacrosse/Ice Hockey
b) Cricket
c) Field Hockey
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Lacrosse/Ice Hockey

10.Which is the greatest Archipelago on the globe?
a) West Indies
b) Japan
c) Philippines
d) Indonesia

Click here to View Answer
Answer d) Indonesia,The largest archipelagic state in the world by area and population is Indonesia. The archipelago with the most islands is the Swedish East Coast Archipelago, which contains the Stockholm archipelago.

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment