GK Quiz – 344(Mixed GK Topics)

1.Which of the following is correctly matched?
a) Nehru Trophy -Table Tennis
b) B.C.Roy Trophy -Lawn Tennis
c) Holkar Trophy- Bridge
d) Ruia Trophy- Kabbadi

Click here to View Answer
Answer c) Holkar Trophy- Bridge

2.The original name of ‘Mahabharata’ is –
a) Katha Saritsagar
b) Jai samhita
c) Vrahat Katha
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Jai samhita

3.ESCAP stands for-
a) Economic and Social Commission for Asia and Pacific
b) European Society Council for Africa and Pacific
c) Economic and Social Commission for Africa and Pacific
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Economic and Social Commission for Asia and Pacific

4.Paper currency first started in india in –
a) 1861
b) 1542
c) 1601
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 1861

5.World Down syndrome day is observed on-
a) March 12
b) March 26
c) March 21
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) March 21

6.What is the capital of Eritrea?
a) Asmara
b) Keren
c) Senafe
d) Massawa

Click here to View Answer
Answer a) Asmara

7.The 2016 World Robot Olympiad (WRO) will be held in which country ?
a) Russia
b) India
c) China
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) India,Noida, Uttar Pradesh

8.With which of the folloeing games is the term Deuce associated?
a) Wrestling
b) Bridge
c) Boxing
d) Badminton/Tennis

Click here to View Answer
Answer d) Badminton/Tennis

9.Total number of muscles in human body-
a) 640
b) 693
c) 300
d) 369

Click here to View Answer
Answer a) 640

10.The upper house of the Egyptian parliament is known as-
a) shura Council
b) Majilis Al Sha
c) Dewan Rakyat
d) Majlis -al- Nawaab

Click here to View Answer
Answer a) shura Council

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment