Quantitative Aptitude Quiz for SBI PO | IBPS – Set 136

1) 11 15 31 67 131 (?)
a) 233
b) 221
c) 243
d) 231
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) 231

2) 483 471 435 375 291 (?)
a) 183
b) 184
c) 185
d) 186
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) 183

3) 5 7 13 25 45 (?)
a) 67
b) 75
c) 65
d) 55
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) 75

4) 4 11 25 53 109 (?)
a) 221
b) 234
c) 212
d) 222
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) 221

5) 15 21 33 51 75 (?)
a) 113
b) 103
c) 105
d) 115
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) 105

A) If the data in Statement I alone are sufficient to answer the question. While the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
B) If the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
C) If the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.
D) If the data in both the Statements I and II are not sufficient to answer the question.
E) If the data in both the Statements I and II together are necessary to answer the question.

6) In how many days will five women complete a work?
I. Two women, five boys and three men together complete the work in eight days.
II. Six women complete the same work in sixteen days.
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

Click to View Answer
Answer b) B

7) What is Sonu’s monthly income?
I. Rita’s monthly income is Rs. 5000 more than Sonu’s monthly income.
II. Sonu’s monthly income is Rs. 8,000 more than Sohan’s monthly income.
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

Click to View Answer
Answer d) D

8) What will be Pravin’s age after 4 years?
I. The ratio between Pravin’s and Shekhar’s present age is 2: 3 respectively.
II. Shekhar is six years older than Pravin.
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

Click to View Answer
Answer e) E

9) What is the area of a circle?
I. The radius of the circle is equal to length of a rectangle.
II. The breadth of the rectangle is equal to 22 cms.
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

Click to View Answer
Answer d) D

10) What is the average speed of a car?
I. Average speed of the car is four times average speed of a truck which covers 220 kms in 11 hours.
II. Average speed of the truck is half the average speed of a train whereas the average speed of a jeep is 40 km/hr.
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

Click to View Answer
Answer a) A

About the author

A Moorthy

Leave a Comment