**I)Answer the questions based on the following information.**

** Some of the data missing in the table. You have to find out the remaining values based on the following facts.Half the students were either excellent or good. 40% of the students were Females. One-Third of the male students were average.**

**1)How many Students are both male and good?**

A)23

B)22

C)20

D)24

Click to View Answer

Answer B)22

40% of the students were Females. x- Total no of students

40% of x = 32 => x = (32/40)*100 = 80

Male = 80 -32 = 48

Average male = 1/3 of Male = 1/3 of 48 = 16

Good male = Total – [Average + Good] = 48 -[16+10] = 22

Total students = 80. Half of the students = 40, As per the table Good = 30

Half the students were either Excellent or Good, Good =30 so Excellent =10, remaining Average = 40

Good Female = Total – Good Male = 30 -22 = 8

Excellent Female = Total – Good Male = 10 – 0 = 10

Students Average Good Excellent Total

Male 16 22 10 48

Female 24 8 0 32

Total 40 30 10 80

Students are both male and good = 22

**2)How many Students are both female and excellent?**

A)0

B)1

C)2

D)3

Click to View Answer

Answer A)0

Students Average Good Excellent Total

Male 16 22 10 48

Female 24 8 0 32

Total 40 30 10 80

Students are both female and excellent = 0

**3)What is the proportion of good male students?**

A)0.73

B)0.70

C)0.75

D)0.76

Click to View Answer

Answer A)0.73

Students Average Good Excellent Total

Male 16 22 10 48

Female 24 8 0 32

Total 40 30 10 80

Good male students = 22/30 =0.73

**4)Among average students, what is the ratio of male to female?**

A)2:3

B)3:2

C)1:2

D)2:1

Click to View Answer

Answer A)2:3

Students Average Good Excellent Total

Male 16 22 10 48

Female 24 8 0 32

Total 40 30 10 80

Average students – The ratio of male to female = 16:24 =2:3

**5)Among Good students, what is the ratio of female to male?**

A)4:11

B)11:4

C)22:15

D)15:22

Click to View Answer

Answer A)4:11

**II. Refer to the table and answer the given question**s.

**6)If the ratio of interest rate of E to that of D is 2:3 then what is the Principal(P) of D?**

A)15000

B)20000

C)35000

D)25000

Click to View Answer

Answer D)25000

R(%) = 4*3/2 = 6

Principal – x

x + (x*3*6/100) = 29500

x = 25000

**7)If the interest is compounded yearly for three years then what is the amount to be earned by C?**

A)23497.28

B)20497.28

C)22597.28

D)22697.28

Click to View Answer

Answer E)22497.28

Amount = P(1 + (R/100)^3)

A = 20000 * 1.04 * 1.04 * 1.04

A = 22497.28

**8)What is the Simple Interest(SI) of B ? If the ratio of Principal of C to that of B is 4:5 and the rate of interest is 10% more than that of C.**

A)3300

B)4400

C)2200

D)1100

Click to View Answer

Answer B)4400

P = 5/4 * 20000 = 25000

The rate of interest is 10% more than that of C.

R(%) = 4 + (4*(10/100)) = 4.4 %

SI = [25000 * 4.4 * 4]/100 = 4400

**9)If the Principal(P) of A is 20% more than that of E, then What is the amount of A?**

A)12694.60

B)16584.60

C)12584.80

D)12484.80

Click to View Answer

Answer D)12484.80

Principal(P) of A = 10000 * 120/100 = 12000

A = P(1 + (R/100)^N) = 12000(1 + (2/100)^2) = 12484.80

**10)If amount of D equals to five times that of his Principal then what is the Rate of Interest(%)?**

A)122.22%

B)144.44%

C)133.33%

D)155.55%

Click to View Answer

Answer c)133.33%

Amount of D = Rs.29500

Principal – x

Amount of D = 5x

5x = 29500 => x= 5900

SI = 29500 – 5900 = 23600

R = 23600 * 100 / 5900 * 3 = 133.33%