Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 22

1. A buyer-seller relationship based on the idea of trading sales for sales is known as?        
a)    Competitive biding
b)    Reciprocity
c)    Collaboration
d)    B2B sales

Click here to View Answer
Answer b) Reciprocity

2. The percentage of people contacted who complete a questionnaire is known as the?    
a)    Sample population
b)    Confidence interval
c)    Response rate
d)    Sample reliability

Click here to View Answer
Answer c)    Response rate

3. A group of consumers who provide information on a continuing basis is a(n)?  
a)    Focus group
b)    Consumer panel
c)    Sample population
d)    Target market

Click here to View Answer
Answer b)    Consumer panel

4. A product may consist of a ? 
a)    Good
b)    Service
c)    Both of the above
d)    None of the above

Click here to View Answer
Answer c)    Both of the above

5. Which of the following statements is NOT true about services? 
a)    They are experienced, used or consumed
b)    They are often sold first, then consumed
c)    They are perishable
d)    They are tangible

Click here to View Answer
Answer d)    They are tangible

6. The lives of different products vary, but in general, product life cycles are?  
a)    Getting longer
b)    Getting shorter
c)    Not changing
d)    Unknown

Click here to View Answer
Answer b)    Getting shorter    

7. Corporate channel systems may develop by___ acquiring firms at different levels of channel activity?
a)    Vertical integration
b)    Horizontal integration
c)    Complex integration
d)    Diffuse integration

Click here to View Answer
Answer a)    Vertical integration

8. In general, most European countries are ______ their transporting regulations?
a)    Increasing
b)    Reducing
c)    Deleting
d)    Not changing

Click here to View Answer
Answer b)    Reducing

9. _______ is the marketing function that provides time and place utilities, at a cost?    
a)    Transporting
b)    Distribution
c)    Product development
d)    Shipping

Click here to View Answer
Answer a)    Transporting

10.A message comes not only from a source, but also through some?
a)    Message media
b)    Communication channel
c)    Message channel
d)    None of the above

Click here to View Answer
Answer c)    Message channel    

About the author

A Moorthy

Leave a Comment