Marketing Quiz one for SBI PO and Clerk Exams





Dear Aspirants,

Marketing Quiz is very important for State Bank of India’s Probationary Officer and also for Clerk exams. Practice these Questions more and easily get good marks in General Awareness Category. All the Best.

1. What is the meaning of Invisible Exports?

a) Export of Banned Products
b) Export of Services
c) Export of Endangered Species
d) None of the above

Click to View Answer
Answer b) Export of Services

2. The Pre-Shipment finance is provided by the banks only to

a) Importers
b) Bank Employees
c) Exporters
d) Small Scale Industries

Click to View Answer
Answer c) Exporters

3. What is the meaning of Value Added Service?

a) Costly Products
b) Cheap Products
c) Adding Services at the same cost
d) Giving Freebies

Click to View Answer
Answer c) Adding Services at the same cost

4. How can a company improve its competitive position in the market?

a) By giving Freebies
b) By reducing the price of the products
c) By fulfilling the customer needs
d) By ignoring the local market and concentrate on exporting the products

Click to View Answer
Answer c) By fulfilling the customer needs

5. Who are the targets for Credit Cards Market?

a) Students
b) All existing account holders
c) Business Persons
d) Self Help Groups

Click to View Answer
Answer b) All existing account holders

6. Which of the following is not included in the 7Ps of Marketing?

a) Price
b) People
c) Production
d) Piece

Click to View Answer
Answer c) Production. The 7Ps of Marketing are Product, Price, Promotion, Piece, Packaging, Positioning, and People.

7. Who is mainly responsible for Cross Selling?

a) Sales Persons
b) Receptionists
c) Planning Department Executives
d) Board Members

Click to View Answer
Answer a) Sales Persons

8. A Market in which market goods are exchange and physical delivery of goods takes place immediately is called?

a) Perfect Market
b) Future Market
c) Spot Market
d) Regulated Market

Click to View Answer
Answer c) Spot Market

9. The Stock exchanges of Mumbai, Chennai, Kolkata..etc are the examples of

a) Perfect Market
b) Regulated Market
c) Bullion Market
d) Joint Market

Click to View Answer
Answer b) Regulated Market

10. What is meant by Bullion Market?

a) Market deals with manufactured goods like leather goods, machinery..etc
b) Market deals with single commodity
c) Market deals with the purchase or sale of gold, silver..etc
d) None of the above

Click to View Answer
Answer c) Market deals with the purchase or sale of gold, silver..etc



Leave a Comment