Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 32

1. Market Penetration can be possible through
a) more calls to the same buyers
b) more calls to many buyers
c) surrogate marketing
d) alternate marketing
e) All of these

Click here to see Answer
Ans: b) more calls to many buyers

2. Cross selling can be resorted to, by
a) all sales persons
b) all employees
c) all employers
d) outsourced agencies
e) all service providers

Click here to see Answer
Ans: b) all employees

3. Reusable optical storage will typically have the acronym
a) CD
b) DVD
c) ROM
d) RW
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: d) RW

4. ………..is processed by the computer into information.
a) Data
b) Numbers
c) Alphabets
d) Pictures
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: a) Data

5. A ………. is an electronic device that process data, converting it into information
a) computer
b) processor
c) case
d) stylus
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: b) processor

6. Market innovations means
a) design new products
b) new styles of marketing
c) new ideas in sales steps
d) Only (a) and (b)
e) All (a), (b) and (c)

Click here to see Answer
Ans: e) All (a), (b) and (c)

7. File extensions are used in order to
a) name the file
b) ensure the filename is not lost
c) identify the file
d) identify the file type
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: d) identify the file type

8. Market penetration connotes
a) Covering a wide area of the Market for sales
b) Entering the buyers’ houses
c) Entering the sellers’ houses
d) Entering all shops and business houses
e) All of these

Click here to see Answer
Ans: a) Covering a wide area of the Market for sales

9. The most common type of storage devices are
a) persistent
b) optical
c) magnetic
d) flash
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: b) optical

10. SME means
a) Small And Medium Enterprises
b) Small Marketing Enterprises
c) Small Scale Marketing Entities
d) Small And Medium Establishments
e) All of these

Click here to see Answer
Ans: a) Small And Medium Enterprises

About the author

A Moorthy

Leave a Comment