Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 27

1. The most common type of storage devices are
a) persistent
b) optical
c) magnetic
d) flash
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: b) optical

2. SME means
a) Small And Medium Enterprises
b) Small Marketing Enterprises
c) Small Scale Marketing Entities
d) Small And Medium Establishments
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: a) Small And Medium Enterprises

3. For successful marketing
a) Only the sales person sells
b) Only finance Department-sells
c) Only front office persons sell
d) Only back office persons sell
e) The whole organization sells

Click here to View Answer
Ans: e) The whole organization sells

4. Savings Accounts with zero balance can be opened for
a) persons below BPL
b) under Financial Inclusion scheme
c) students
d) as per Bank’s Policies
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: a) persons below BPL

5. means service rendered by
a) outside agencies
b) other departments of the company
c) employees, other than the sales persons
d) marketing department
e) All of these

Click here to View Answer
Ans: a) outside agencies

6. In modern day marketing, the benefits of selling extend to
a) Only products and services
b) Only after sales services
c) Lifelong relationship with the buyer
d) All of these
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: c) Lifelong relationship with the buyer

7. One of the following is not a target group of SME loans
a) all professionals
b) large industries
c) truck operators
d) beauty parlors
e) hotels and restaurants

Click here to View Answer
Ans: b) large industries

8. The performance of a salesperson can be enhanced by
a) increasing the sales incentives
b) increasing the number of products to be sold
c) appropriate training
d) All of these
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: d) All of these

9. Team building is required
a) only for lead generation
b) only for after sales service
c) for cross selling
d) All of these
e) None of these

Click here to View Answer
Ans: c) for cross selling

10. For sustained relationship with the buyer, one of the following is necessary
a) Continuity
b) Consistency
c) Understanding
d) Empathy

Click here to View Answer
Ans: e) All of these

About the author

A Moorthy

Leave a Comment