Current Affairs Quiz – March 18 2021

Current Affairs Quiz – March 18 2021

Current Affairs Quiz – March 18 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which nation’s President passed away on March 17, 2021?
a) Yemen
b) Nigeria
c) Tanzania
d) Armenia

Click here to View Answer
Answer c) Tanzania. As per Tanzania’s constitution, Vice President Samia Suluhu Hassan will become Tanzania’s new President. She will become the first-ever female president of the country.

2. Which are the world’s most expensive cities to buy water?
a) Bengaluru
b) New Orleans
c) Oslo
d) Stockholm

Click here to View Answer
Answer c) Oslo.

3. With which nation, India held water resources secretary level meeting?
a) Pakistan
b) Bangladesh
c) Nepal
d) Myanmar

Click here to View Answer
Answer b) bangladesh.

4. _____________ joined International Solar Alliance, signed framework agreement with India.
a) Sweden
b) Jordon
c) Norway
d) Italy

Click here to View Answer
Answer d) Italy. The Spokesperson of the Ministry of External Affairs, Anurag Srivastava has informed that Italy on March 17, 2021, signed a framework agreement of the International Solar Alliance with India.

5. Who beat Dutee Chand to win Federation Cup gold?
a) Hima Das
b) Dhanalakshmi
c) Keerthi Pandian
d) none of these

Click here to View Answer
Answer b) Dhanalakshmi. The 22-year-old Dhanalakshmi of Tamil Nadu clocked 11.39 seconds to become the fastest woman of the championships. Odisha-based Dutee clocked 11.58 seconds to be placed in second place.

6. Which city has Ranked as World’s most polluted capital city?
a) Beijing
b) New Delhi
c) Canibera
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi. New Delhi has been adjudged as the world’s most polluted capital city for the third straight year in the 2020 World Air Quality Report by Swiss organisation, IQAir. Globally, New Delhi is ranked as the 10th most polluted city in the world.

7. Global Recycling Day is observed on___________.
a) March 03
b) March 06
c) March 12
d) March 18

Click here to View Answer
Answer d) March 18. In 2021, the theme of Global Recycling Day is “Recycling Heroes”.

8. Who has been appointed Director General of National Security Guard?
a) Dharan Singh
b) Abimanyu dev
c) M. A. Ganapathy
d) Sanjith Gowda

Click here to View Answer
Answer c) M. A. Ganapathy. Ganapathy, a 1986 batch Indian Police Service (IPS) officer of the Uttarakhand cadre, is currently Director General, Bureau of Civil Aviation Security (BCAS).

9. UNDP launches campaign to celebrate women’s livelihood in rural India, campaign named as_____________.
a) Sahi Disha
b) Nisha
c) Dhee Girl
d) Ladki Sahi

Click here to View Answer
Answer a) Sahi Disha. The United Nations Development Program- UNDP has launched a campaign named ‘Sahi Disha’ in order to celebrate women’s livelihoods and entrepreneurship in the rural part of India.

Leave a Comment