General Knowledge Quiz – Set Fourteen

Geography Quiz

1. ‘Equinox’ means
a) days are longer than nights
b) days and nights are equal
c) days are shorter than nights
d) none of these

View Answer
Answer b) days and nights are equal

2. Example of metromorphic rocks is
a) marble
b) limestone
c) granite
d) slate

View Answer
Answer a) Marble

3. Example of sedimentary rock is
a) marble
b) imestone
c) granite
d) slate

View Answer
Answer a) Limestone

4. Which type of soil retains maximum water?
a) Sandy
b) clayey
0c) Rocky
d) loamy

View Answer
Answer b) Clayey

5. Comets are luminous celestial bodies moving round the
a) Sun
b) Earth
c) Moon
d) Mars

View Answer
Answer a) Sun

6. Height of Mt. Everest is
a) 6700 m
b) 8848 m
c) 9800 m
d) 7800 m

View Answer
Answer b) 8848

7. Which is the most abundant metal in the earth crust?
a) Zinc
b) Iron
c) Aluminium
d) copper

View Answer
Answer b) Iron

8. Niagra falls are in
a) Africa
b) Australia
c) N.America
d) Asia

View Answer
Answer c) N.America

9. Which river carry large quantity of water in the world?
a) Nile
b) Amazon
c) Thames
d) Asic

View Answer
Answer b) Amazon

10. The oldest city in the world is
a) London
b) Damascus
c) Athens
d) Delhi

View Answer
Answer b) Damascus

About the author

A Moorthy

Leave a Comment