IBPS IT Officer MCQ – 64

IT Officer

1. What is the type of query that extracts data from a table and puts them into separate table?
a) Parameter Query
b) Make Table Query
c) Update Query
d) Put Table Query

Click here to View Answer
Answer b) Make Table Query

2. The management information system (MIS) structure with one main computer system is called a?
a) Hierarchical MIS structure
b) Distributed MIS structure
c) Centralized MIS structure
d) Decentralized MIS structure

Click here to View Answer
Answer c) Centralized MIS structure

3. An audit trail?
a) Is used to make backup copies
b) Is the recorded history of operations performed on a file
c) Can be used to restore lost information
d) None of the aobve

Click here to View Answer
Answer b) Is the recorded history of operations performed on a file

4. This type of query summarizes large amounts of data in easy-to-read, row-and-column format?
a) Crosstab
b) Columnar
c) Select
d) Action

Click here to View Answer
Answer a) Crosstab

5. We declare a function with ______ if it does not have any return type?
a) long
b) double
c) void
d) int

Click here to View Answer
Answer c) void

6. A function can be overloaded with a different return type if it has all the parameters same?
a) True
b) False

Click here to View Answer
Answer b) False

7. Which of the following is the boolean operator for logical-and?
a) &
b) &&
c) |
d) |&

Click here to View Answer
Answer b) &&

8. Every function in C++ are followed by?
a) Parameters
b) Parenthesis
c) Curly braces
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Parenthesis

9. Which of the following data structures are indexed structures?
a) linear arrays
b) linked lists
c) both of above
d) none of above

Click here to View Answer
Answer a) linear arrays

10.Which of the following file organization is most efficient for a file with a high degree of file activity?
a) Sequential
b) ISAM
c) VSAM
d) B-Tree

Click here to View Answer
Answer a) Sequential

 

About the author

A Moorthy

Leave a Comment