IBPS IT Officer MCQ – 57

 IT Officer

1. HIPO stand for?
a) Hierarchy input plus output
b) Hierarchy input process output
c) Hierarchy plus input process output
d) Hierarchy input output Process

Click here to View Answer
Answer b) Hierarchy input process output

2. The output of problem definition stage is?
a) Feasibility report
b) Master Development Plan
c) Terms of reference
d) Final product

Click here to View Answer
Answer c) Terms of reference

3. A DFD is normally leveled as?
a) It is a good idea in design
b) It is recommended by many experts
c) it is easy to do it
d) It is easier to read and understand a number of smaller DFDs than one large DFD

Click here to View Answer
Answer d) It is easier to read and understand a number of smaller DFDs than one large DFD

4. ________is a schedule of various applications to be computerized?
a) Materials planning
b) Manufacturing organization
c) Master development Plan
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Master development Plan

5.________gives defining the flow of the data through and organization or a company or series of tasks that may or may not represent computerized processing?
a) System process
b) Structured System
c) System design
d) System flowchart

Click here to View Answer
Answer d) System flowchart

6. A physical DFD?
a) has no means of showing material flow
b) does not concern itself with material flow
c) can show the flow of material
d) can show only stored material

Click here to View Answer
Answer d) can show the flow of material

7. Development costs for a computer based information system include?
a) Salaries of the system analysis
b) Cost of converting and preparing data
c) Cost of testing and documenting
d) All A, B, C

Click here to View Answer
Answer d) All A, B, C

8. Some of the tools which are available with the system analysis are?
a) Review of Documentation & Observation of the situation
b) Conducting Interviews & Questionnaire Administration
c) Both A & B
d) Review of Procedure & Conducting Interviews

Click here to View Answer
Answer c) Both A & B

9. In a DFD external entities are represented by a?
a) Rectangle
b) Ellipse
c) Diamond shaped box
d) Circle

Click here to View Answer
Answer a) Rectangle

10._____can be defined as most recent and perhaps the most comprehensive technique for solving computer problems?
a) System Procedure
b) System Data
c) System Analysis
d) System Record

Click here to View Answer
Answer c) System Analysis

1 Comment