English Quiz – Forty Three (Error Spotting and Synonyms)

1. Find the Error
a) Many a man has realized that
b) real happiness lies in
c) making sacrifices and not in
d) personal aggrandizement
e) No Error

Click to View Answer
Answer e) No Error

2. Find the Error
a) Ram was noticeably upset
b) by how indignant Radhika
c) responded to his
d) final question
e) No Error

Click to View Answer
Answer b) “It should be indignantly”

3. Find the Error
a) For her sake, as well as
b) for Sindhuja;
c) I hoped fervently that
d) she might get the job
e) No Error

Click to View Answer
Answer b) Use Sindhuja’s

4. Find the Error
a) Like the panel has written
b) in its last report,
c) the rules need to be enforced
d) more strictly
e) No error

Click to View Answer
Answer a) Use As instead of Like

5. Find the Error
a) Honestly speaking, I like her
b) not because she is beautiful
c) and rich but that
d) she is exceedingly kind
e) No Error

Click to View Answer
Answer c) Replace that with Because

6. Find the Error
a) When you know everything
b) you are in a position
c) to chose
d) what you want

Click to View Answer
Answer c) to chose. It should be to choose.

7. Find the Error
a) When he persisted in making
b) the same mistake despite constant reminders
c) I explained him
d) where he had gone wrong
e) No Error

Click to View Answer
Answer c) It should be explained to him.

8. Find the Error
a) The wonder of wonders is
b) how do all these people
c) manage to make a living in
d) the face of soaring inflation

Click to View Answer
Answer b) Remove “do”

9. Find the Error
a) I met Swetha for the first time in 2012
b) and it was a case of love at first sight
c) when even while shaking hands she told
d) me that she was too pleased to meet me

Click to View Answer
Answer – d) It should be Very Pleased instead of too pleased

10. Find the Error
a) Seeing his critical condition
b) and remembering the warning
c) of the doctor I suggested
d) him to go home
e) No Error

Click to View Answer
Answer d) It should be “I suggested to him that he should go home”

11. What is the meaning of To have a bee in one’s bonnet?
a) to be bitten by bee
b) to wait patiently
c) to be in state of utter perplexity
d) to be obsessed with  one Idea

Click to View Answer
Answer 4. to be obsessed with one Idea.

12. What is the meaning of To Cool one’s heels?
a) To be kept waiting
b) to bestow a gift which is not really necessary
c) To reveal
d) An unexpected turn

Click to View Answer
Answer a) To be kept waiting

13. What is the meaning of A fair crack of the whip
a) To go out for morning walk
b) To get a fair chance
c) To get unexpected success
d) To be routed

Click to View Answer
Answer b) To get a fair chance

14. What is the meaning of Recrimination?
a) Cemented
b) Allegations
c) Recede
d) Retrospective

Click to View Answer
Answer b) Allegations

15. What is the meaning of Surly?
a) Elite
b) Sober
c) Emerge
d) Unfriendly

Click to View Answer
Answer d) Unfriendly

Leave a Comment