Banking Quiz – 47

BANKING QUIZ

1. Dhanchayat, an educational movie launched by
a) ICICI Bank
b) HDFC
c) RBI
d) Bandhan Bank
e) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) HDFC

2. Smart Humsafer app launched by SBI Life for
a) Husband and Wife
b) Old age people
c) Children
d) B and C
e) A, B and C

Click here to View Answer
Answer a) Husband and Wife

3. Green Bonds launched by
a) HDFC
b) AXIS Bank
c) ICICI
d) Corporate Bank
e) HSBC

Click here to View Answer
Answer e) HSBC

4. The maximum limit of Saral Housing Loan is
a) 10 lakh
b) 25 lakh
c) 12.5 lakh
d) 15 lakh
e) 50 lakh

Click here to View Answer
Answer d) 15 lakh

5. For which purpose, RBI allow the banks without seeking its prior permission?
a) To shift the branches
b) To merge the branches
c) To close the branches
d) All of these
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) All of these

6. SBI Life Insurance has launched a new product, a plan which offers multiple benefits of savings and insurance cover for husband and wife under a single policy. Name the Scheme
a) Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana
b) Smart Humsafar
c) Kisan Vikas Patra (KVP)
d) Sukhanya Samridi Account
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Smart Humsafar

7. With how many insurers, IRDA allow banks to tie up?
a) nine
b) Ten
c) eleven
d) twelve
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) nine

8. Which bank launches multicurrency contactless card with Visa recently?
a) ICICI bank
b) HDFC bank
c) Axis bank
d) SBI
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Axis Bank

9. Which is the first bank to issue multi-currency contactless cards or ‘tap and pay’ cards which can be loaded in 15 currency?
a) ICICI bank
b) HDFC bank
c) Axis bank
d) SBI
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Axis Bank

10. For which banks, Government Issues Norms for Selection of Chiefs?
a) Private sector banks
b) Public sector banks
c) Foreign banks
d) Retail Banks
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Public sector banks

11. HDFC bank has tied up with ___________ for cobranded credit card.
a) Flipkart
b) Sanpdeal
c) Amazon
d) eBay
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Snapdeal

12. Retirement fund body EPFO is likely to increase the maximum amount assured under its EDLI to Rs 5.5 lakh from the existing Rs 3.6 lakh. In EDLI, What L stands for?
a) Light
b) Limited
c) Linked
d) Liquid
e) Lable

Click here to View Answer
Answer c) Linked

13. The Reserve Bank of India signed the Memorandum of Understanding (MOU) on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information with
a) Federal Bank, USA
b) Nepal Rastra Bank, Nepal
c) The People‟s Bank of China, China
d) Regional Pravasi Bharatiya Divas, californiya
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Nepal Rastra Bank, Nepal

14. SBI Card has launched an online specific credit card that focuses on online shopping across different categories. Its name is
a) SimplyCLICK
b) SimpleCLICK
c) CLICKSimply
d) simple CLICK
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) SimplyCLICK

15. The Reserve Bank of India (RBI) granted approval to many entities for payment banks which can receive deposits and provide remittances only. Which of the following is the first one to start India‟s first payment bank?
a) Paytm
b) Reliance Industries
c) Vodafone
d) Tech Mahindra
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Paytm

16. SBI Card has launched a new App for credit card targeted at the online shopper. Name the new App
a) SBI buddy
b) SBI CLICK
c) Pockets
d) Near me
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) SBI CLICK

17. RBI cut the Repo Rate by
a) 25 Basis Points
b) 35 Basis Points
c) 50 basis points
d) 75 Basis Points
e) 20 Basis Points

Click here to View Answer
Answer a) 25 Basis Points

18. Which bank launched the Pockets App ?
a) SBI
b) Axis
c) ICICI
d) Bank of Baroda
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) ICICI

Leave a Comment