Banking Quiz – 41

BANKING QUIZ

1. BIS stands for?
a) Bank for Insurance Supervision
b) Bank for Income Settlements
c) Bank for International settlements
d) Bank for International school

Click here to View Answer
Answer c) Bank for International Settlements.

2. Head Quarters of BIS?
a) Basel, Switzerland
b) Australia
c) UK
d) Japan

Click here to View Answer
Answer a) Basel, Switzerland.

3. BCBS stands for ?
a) Basel Committee on Banking Society
b) Basel Committee on Bureau Success
c) Basel Committee on Banking Supervision
d) Basel Committee on Bureau Supervision

Click here to View Answer
Answer c) Basel Committee on Banking Supervision.

4. In which Year the BCBS in Basel published a set of minimum capital requirements for banks known as Basel 1 norms?
a) 1988
b) 1989
c) 1987
d) 1986

Click here to View Answer
Answer a) 1988

5. Basel 1 Mainly Focuses on which of the following risks and also what it defines?
a) Credit Risk , Capital requirements and Structure of risk weights.
b) Operational Risk, Capital requirements
c) Credit Risk, RWA
d) Credit Risk, non Risk weight assets

Click here to View Answer
Answer a) Credit Risk, Capital requirements and structure of risk weights

6. According to Basel 1, The minimum capital requirement was fixed at __% of risk weighted assets (RWA)?
a) 6 %
b) 8 %
c) 9 %
d) 4 %

Click here to View Answer
Answer b) 8%

7. RWA stands for ?
a) Real Weight Assets
b) Range Weighted Assets
c) Risk Weighted Assets
d) Risk Wire Assets

Click here to View Answer
Answer c) Risk Weighted Assets.

8. India adopted Basel 1 guidelines in which of the following years?
a) 1998
b) 1997
c) 1999
d) 2000

Click here to View Answer
Answer c) 1999.

9. In Which of the following years, BCBS published the guidelines for Basel II ?
a) 2005
b) 2006
c) 1999
d) 2004

Click here to View Answer
Answer d) 2004

10. In Basel II , Banks were needed to develop and use better risk management techniques in monitoring and managing all the three types of risks. What are they?
a) Capital Risk
b) Operational Risk
c) Market Risk
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above

11. Which of the following is not a Parameter/Pillar of Basel II ?
a) Minimum Capital Requirements
b) Supervisory Review Process
c) Market Discipline
d) Supervisory Discipline

Click here to View Answer
Answer d) Supervisory Discipline.

12. Disclosure requirements allowed market participants to access the capital adequacy of the institution based which of the following aspects
a) Scope of Application
b) Capital & Risk exposure
c) Risk assessment processes
d) ALL

Click here to View Answer
Answer d) ALL

13. The Guidelines of Basel III were released in which year ?
a) 2007
b) 2009
c) 2010
d) 2008

Click here to View Answer
Answer c) 2010.

14. Which of the following is a parameter of Basel III ?
a) Liquidity, Funding
b) Leverage
c) Capital
d) All

Click here to View Answer
Answer d) All. The guidelines of Basel III aims to promote a more resilient banking system by focusing on this parameters.

15. Requirements of common equity and Tier 1 capital will be __ and __ respectively?
a) 4.5 % & 6 %
b) 3.5 % & 7%
c) 4.5 % & 5.5 %
d) 4.5 5 & 6.5 %

Click here to View Answer
Answer a) 4.5 % & 6 %

16. The Reserve Bank of India has extended the timeline for full implementation of the Basel III capital regulations by a year to __ ?
a) March 30,2000
b) May 31 , 2019
c) March 31, 2019
d) March 30, 2019

Click here to View Answer
Answer c) March 31, 2019.

17. Presently Indian banking system follows which of the following Norms ?
a) Basel I
b) Basel II
c) Basel III
d) Basel VI

Click here to View Answer
Answer b) Basel II.

18. Government will soon infuse Rs _________in nine public sector banks including SBI, Bank of Baroda (BoB), Punjab National Bank (PNB) for enhancing their capital and meeting global risk norms?
a) Rs 7,990 cr
b) Rs 6,990 cr
c) Rs 5,990 cr
d) Rs 4,990 cr

Click here to View Answer
Answer b) Rs 6,990 cr

19. CAR stands for?
a) Capital Adequacy Ratio
b) Currency Adequate Ratio
c) Current Adequate Ratio
d) Current Aadhar Record

Click here to View Answer
Answer a) Capital Adequacy Ratio.

20. CRAR stands for?
a) Capital to Risk Weighted Assets Ratio
b) Currency Risk Adequacy Ratio
c) Capital risk Adequacy Ratio
d) Current Ratio of Aadhar Record

Click here to View Answer
Answer a) Capital to Risk Weighted Assets Ratio

Leave a Comment