IBPS Agriculture Officer Quiz – 27

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. Leaf curl virus of chilli is transmitted by?
a) white fly
b) aphid
c) jassid
d) honey bees

Click here to View Answer
Answer a) white fly

2. Cat face is a physiological disorder of?
a) tomato
b) brinjal
c) pea
d) onion

Click here to View Answer
Answer a) tomato

3. Which crop is known as vegetable meat?
a) okra
b) frenchbean
c) cowpea
d) pea

Click here to View Answer
Answer c) cowpea

4. Major pest of potato during storage is?
a) cutworm
b) aphid
c) jassid
d) potato tuber moth

Click here to View Answer
Answer d) potato tuber moth

5. Which state is highest producer of fenugreek in India?
a) Rajasthan
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Rajasthan

6. Who established famous LALBHAG garden in Bangalore?
a) King Hyder Ali
b) Tipu Sultan
c) Ranjit Singh
d) King Surajmal

Click here to View Answer
Answer a) King Hyder Ali

7. Zero energy cool chamber operates on the principles of?
a) second law of thermodynamics
b) evaporative cooling
c) boyle’s law
d) charle’s law

Click here to View Answer
Answer b) evaporative cooling

8. Tomato is which one of the following?
a) short day plant
b) long day plant
c) day neutral plant
d) quantitative short day plant

Click here to View Answer
Answer c) day neutral plant

9. Banana plant gives fruit only ……. in a life?
a) four times
b) thrice
c) twice
d) once

Click here to View Answer
Answer d) once

10. Which one of the following is a non climacteric fruit?
a) banana
b) pineapple
c) sapota
d) either (1) or (2)

Click here to View Answer
Answer b) pineapple

Leave a Comment