IBPS Agriculture Officer Quiz – 10

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s IBPS Agriculture Officer Quiz Section.

1. Vegetables are canned in?
a) brine solution
b) sugar solution
c) distilled water
d) all of these

Click here to View Answer
Answer a) brine solution

2. CFTRI is situated at?
a) New Delhi
b) Lucknow
c) Mysore
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Mysore

3. The best storage temperature for onion is?
a) 0 dergee celcius
b) 8 degree celcius
c) 10 degree celcius
d) 5 degree celcius

Click here to View Answer
Answer d) 5 degree celcius

4. Sweetest sugar in fruit is?
a) fructose
b) sucrose
c) galactose
d) glucose

Click here to View Answer
Answer a) fructose

5. Pigment present in papaya is?
a) xanthophyll
b) carotine
c) caraxanthin
d) all of these

Click here to View Answer
Answer c) caraxanthin

6. Which plant growth regulator is used for ripening?
a) GA
b) IBA
c) Ethylene
d) Cytokinin

Click here to View Answer
Answer c) Ethylene

7. Which of the following is responsible for pungency of radish?
a) isionate
b) isothiocynate
c) anthocyanin
d) none of these

Click here to View Answer
Answer b) isothiocynate

8. Fenny is feremented wine made from?
a) palm
b) cashew apple
c) mango
d) apple

Click here to View Answer
Answer b) cashew apple

9. Barley water contain atleast how much percent of fruit juice?
a) 25%
b) 30%
c) 75%
d) 45%

Click here to View Answer
Answer a) 25%

10. Full form of PACS?
a) Price Agriculture Commission Society
b) Plan for Agriculture Crop loan Scheme
c) Primary Agricultural Co-operative Society
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Primary Agricultural Co-operative Society

Leave a Comment