GK Quiz on Nick Names of Indian Leaders

GK Quiz on Nick Names of Indian Leaders

1.Lokmanya
a) Bal Gangadhar Tilak
b) Mahatma gandhi
c) Bhagat singh
d) Sukhdev

Click to View Answer
Answer a) Bal Gangadhar Tilak

2. Loknayak
a) Bal Gangadhar Tilak
b) Mahatma gandhi
c) Bhagat singh
d) Jayaprakash Narayan

Click to View Answer
Answer d) Jayaprakash Narayan

3.Jana Nayak
a) Karpuri Thakur
b) Mahatma gandhi
c) Bhagat singh
d) Jayaprakash Narayan

Click to View Answer
Answer a) Karpuri Thakur

4. Rajarshee
a) Purushottam Das Tandon
b) Mahatma gandhi
c) Rajaji
d) Major

Click to View Answer
Answer a) Purushottam Das Tandon

5.Gurudev
a) Rabindranath Tagore
b) Rajendra prasad
c) S.golvalkar
d) Jawaharlal nehru

Click to View Answer
Answer a) Rabindranath Tagore

6.Guruji
a) S. Golvalkar
b) Lal bahadur sashtri
c) Bal gangadhar tilak
d) Lajpat rai

Click to View Answer
Answer a) S. Golvalkar

7.Desh Ratna
a) Rajendra Prasad
b) Subhash chandra bose
c) Bhagat singh
d) Tipu sultan

Click to View Answer
Answer a) Rajendra Prasad

8.Ajatshatru
a) Rajendra Prasad
b) Rajia sultan
c) Madan mohan
d) Tipu sultan

Click to View Answer
Answer c) Madan mohan

9.Mahamana
a) Madan Mohan Malaviya
b) Mahatma gandhi
c) Rani laxmi bai
d) Chakravarti Rajagopalachari

Click to View Answer
Answer a) Madan Mohan Malaviya

10. Netaji
a) Subhash Chandra Bose
b) Mahatma gandhi
c) Rani laxmi bai
d) Chakravarti Rajagopalachari

Click to View Answer
Answer a) Subhash Chandra Bose

11.Chacha
a) Jawaharlal Nehru
b) Subhash Chandra Bose
c) Mahatma gandhi
d) Rani laxmi bai

Click to View Answer
Answer a) Jawaharlal Nehru

12.Rajaji/C.R.
a) Chakravarti Rajagopalachari
b) Subhash Chandra Bose
c) Mahatma gandhi
d) Rani laxmi bai

Click to View Answer
Answer a) Chakravarti Rajagopalachari

13.Sparrow
a) Major General Rajinder Singh
b) Subhash Chandra Bose
c) Mahatma gandhi
d) Rani laxmi bai

Click to View Answer
Answer a) Major General Rajinder Singh

14.Young Turk
a) Chandra Shekhar
b) Mahatma gandhi
c) Rajaji
d) Major

Click to View Answer
Answer a) Chandra Shekhar

15.Raja Ram Mohan Roy
a) Morning Star of India Renaissance
b) Chandra Shekhar
c) Mahatma gandhi
d) Rajaji

Click to View Answer
Answer a) Morning Star of India Renaissance

About the author

A Moorthy

2 Comments

Leave a Comment