General Knowledge Quiz – Set Thirty Five

History Quiz

1. Where was the trial of Indian National Army men held by the British?
a) Delhi
b) Bombay
c) Calcutta
d) Madras

View Answer
Answer a) Delhi

2. The first Indian governor general was
a) W.C. Benerjee
b) C. Rajgopal Chari
c) Dr.Zakir Hussain
d) Manek Shaw

View Answer
Answer b) C.Rajgopal chari

3. The first world war was fight between
a) 1939-1945
b) 1901-1905
c) 1914-1918
d) 1917-1925

View Answer
Answer c) 1914-1918

4. Who was political Guru of Gandhiji
a) Rabindranath Tagore
b) Gopal Krishna Gokhle
c) Bal Gangadhar Tilak
d) Dadabhai Naroji

View Answer
Answer b) Gopal Krishna Gokhle

5. In which year Muslim League demanded for separate Pakistan
a) 1938
b) 1939
c) 1940
d) 1941

View Answer
Answer c) 1940

6. “Gandhi-Irwin Pact” was signed in
a) 1931
b) 1930
c) 1935
d) 1932

View Answer
Answer a) 1931

7. When did Gandhi came to India from South Africa
a) 1931
b) 1915
c) 1917
d) 1916

View Answer
Answer b) 1915

8. Who is known as ‘Frontier Gandhi’?
a) Mahatama Gandhi
b) Maulana Azad
c) Khan Abdul Gaffar Khan
d) Feroze Gandhi

View Answer
Answer c) Abdul Gaffar Khan

9. “Chauri-Chaura” carnage is associated with
a) Quit India Movement
b) Non-Co-operation Movement
c) Civil disobedience movement
d) Partition  of Bengal

View Answer
Answer b) Non-Cooperation movement

10. Gandhi Undertook Dandi March in
a) 1930
b) 1929
c) 1927
d) 1928

View Answer
Answer a) 1930

About the author

A Moorthy

Leave a Comment