General Knowledge Quiz – Set Fifty Nine

1. Which state has the largest Coastline(around 1600Km)?
a) Gujarat
b) Andhra Pradesh
c) Kerela
d) West Bengal

View Answer
Answer a) Gujarat

2. Alang, India Largest ship-breaking yard, is in______.
a) Tamil Nadu
b) Orissa
c) Karnataka
d) Gujarat

View Answer
Answer d) Gujarat

3. Which of the following global organisation is based in Washington?
a) IMF
b) WHO
c) UNDP
d) UNESCO

View Answer
Answer a) IMF

4. Vir Savarkar Airport is located in_____.
a)Port Blair
b) Amritsar
c) Kolkata
d) Ahmadabad

View Answer
Answer a) Port Blair

5. Who invented the Barometer?
a) Narindewr Kapany
b) Evagelista Torricelli
c) Dennis Gason
d) Alexandre Bain

View Answer
Answer b) Evangelista Torricelli

6. Yellow Revolution is associated with ___.
a) Fish
b) Oilseeds
c) Milk
d) Coffee

View Answer
Answer b) Oilseeds

7. india’s biggest wildlife sanctuary for lions is ____
a) Manas National Park
b) Gir National Park
c) Bandipur National Park
d) Corbett national Park

View Answer
Answer b) Gir National Park

8. Which of the following terms is not associated with Cricket?
a) Diamond
b) Manhattan
c) Wagon Wheel
d) Chinaman

View Answer
Answer b) Manhattan

9. Vinson Massif is located in _____.
a) Australia
b) Europe
c) Antarctica
d) North america

View Answer
Answer c) Antarctica

10. Which of the following awards is also called the Alternative Nobel Prize?
a) Right Livelihood Award
b) Pultizer Award
c) Magsaysay Award
d) Templeton Prize

View Answer
Answer a) Right livelihood Award

About the author

A Moorthy

Leave a Comment