General Knowledge Quiz – Set Fifty Five

GK Quiz on SET 55

1. Which country other than India celebrates Independence day on 15th August?
a) USA
b) Japan and Korea
c) Korea and Congo
d) Germany and Congo

View Answer
Answer b) Korea and Congo

2. Which Country in the world has never been a slave to another country?
a) India
b) Nepal
c) Bhutan
d) U.K

View Answer
Answer b) Nepal

3. Which is the oldest newspaper in the world?
a) Sweden Official General
b) Relation
c) Avisa Relation oder Zeitung
d) Ordinari Post Tijdender

View Answer
Answer b) Relation

4. How many total countries in the world?
a) 353
b) 190
c) 196
d) 289

View Answer
Answer c)196

5. Which county does not have its country name on the postal stamp?
a) Germany
b) Switzerland
c) Russia
d) The Great Britain

View Answer
Answer b)Switzerland

6. Which is the largest mosque in the world?
a) Masjid al-Haram
b) Al-Masjid al-Nabawi
c) Imam Reza Shrineain
d) Istiqlal Mosque

View Answer
Answer a) Masjid al-Haram.

7. Which is the highest lake in the world?
a) Lake Titicaca
b) the Changtse Pool
c) Tibetan lake
d) Ridonglabo Lake

View Answer
Answer a) Lake Titicaca

8. Which country in the world has the toughest Law in the world?
a) Saudi Arabia
b) Japan
c) Chian
d) Singapore

View Answer
Answer d) Singapore

9. Which country has the highest no. of white elephants in India?
a) Thailand
b) The Philippines
c) Kenya
d) None of the above

View Answer
Answer a) Thailand

10. Which City has the highest no. of Population in the world?
a) Tokyo
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Bejing

View Answer
Answer a) Tokyo

About the author

A Moorthy

Leave a Comment