General Knowledge Quiz – Set Eight

G K Quiz

1. India’s first Skin Bank is located at
a) Mumbai
b) Hyderabad
c) Chennai
d) Kolkata

Click to View Answer
Answer c) Chennai

2. The Rangaswamy Cup is associated with which of the following Sports?
a) Cricket
b) Badminton
c) Hockey
d) Football

Click to View Answer
Answer c) Hockey

3. The Central Coconut Research Institute is located at
a) Tamilnadu
b) Assam
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer c) Kerala

4. The Most Populous city in India is
a) New Delhi
b) Chennai
c) Mumbai
d) Kolkata

Click to View Answer
Answer c) Mumbai

5. The Indo-Russian Kayamkulam Project is located in
a) Tamilnadu
b) Kerala
c) Rajasthan
d) Odisha

Click to View Answer
Answer b) Kerala

6. The Missile Dhanush is the Naval Variant of
a) Agni
b) Mega
c) Astra
d) Prithvi

Click to View Answer
Answer d) Prithvi

7. The book “Assassination of Rajiv Gandhi” was penned by
a) Murali Manogar Joshi
b) Subramanian Swamy
c) Man Mohan Singh
d) Menaka Gandhi

Click to View Answer
Answer b) Subramanian Swamy

8. Article _______ of the Indian Constitution deals with the appointment of Judges to the Supreme Court.
a) Article 122
b) Article 120
c) Article 124
d) Article 126

Click to View Answer
Answer c) Article 124

9. The Textile Research Institute is situated in
a) Shimla
b) Ahmadabad
c) Durgapur
d) Pune

Click to View Answer
Answer b) Ahmadabad

10. The National Technology Day is observed on _________ to commemorate the successful Pokhran Nuclear Tests.
a) May 7th
b) May 9th
c) May 11th
d) May 13th

Click to View Answer
Answer c) May 11th 

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment