General Knowledge Quiz – Set Hundred

1. What is the range of Agni V?
a) 4000 km
b) 6000 km
c) 8000 km
d) 10000 km

Click to View Answer
Answer c) 8000km

2. The Functional Unit of Nervous System is
a) Nephron
b) Neuron
c) Endoplasmic Reticulum
d) Nucleus

Click to View Answer
Answer b) Neuron

3. The Maximum strength of Supreme Court Judges is
a) 28
b) 29
c) 30
d) 31

Click to View Answer
Answer d) 31

4. The national judicial appointments commission is a
a) Four-member Panel
b) Five-Member Panel
c) Six-Member Panel
d) Eight-Member Panel

Click to View Answer
Answer c) Six-Member Panel

5. The HRIDAY Yojana is associated with
a) Women Empowerment
b) Eradicating Child Labour
c) Cultural Development
d) Child Education

Click to View Answer
Answer c) Cultural Development

6. Find the wrongly matched Pair
a) Ennore – Tamil Nadu
b) Paradip – Odisha
c) Kandla – Maharashtra
d) Panambur – Karnataka

Click to View Answer
Answer c) Kandla – Maharashtra. It is in Gujarat.

7. Who was the architect of the foreign policy of independent India?
a) Ambedkar
b) Sardar Vallabhai Patel
c) Jawaharlal Nehru
d) Pandit Madan Mohan Malviya

Click to View Answer
Answer c) Jawaharlal Nehru

8. Name the schedule added by the 73rd amendment in 1992?
a) IX Schedule
b) X Schedule
c) XI Schedule
d) XII Schedule

Click to View Answer
Answer c) XI Schedule

9. Vexillology is associated with the study of
a) Trees
b) Waxes
c) Flags
d) Clouds

Click to View Answer
Answer c) Flags

10. The Tenth Schedule of the Indian Constitution provides provisions of
a) Panchayati Raj
b) Municipal Corporation
c) Disqualification of grounds of defection
d) Oaths and affirmations

Click to View Answer
Answer c) Disqualification of grounds of defection. Was added by 52nd amendment in 1985.

11. Which city is the Silk City of India?
a) Asansol
b) Bhagalpur
c) Diburgarh
d) Malda

Click to View Answer
Answer b) Bhagalpur

12. The Oxford city of South India
a) Cochin
b) Trivandrum
c) Madurai
d) Palayamkottai

Click to View Answer
Answer d) Palayamkottai (Tirunelveli District of Tamil Nadu)

13. The World Elephant Day is observed on
a) August 10
b) August 11
c) August 12
d) August 13

Click to View Answer
Answer c) August 12

14. National Technology Day is observed on
a) April 11
b) May 11
c) June 11
d) July 11

Click to View Answer
Answer b) May 11

15. Pyridoxine is
a) Vitamin B1
b) Vitamin B2
c) Vitamin B6
d) Vitamin B12

Click to View Answer
Answer c) Vitamin B6

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment