General Knowledge Quiz – Set 111

GK QUIZ on SET 111

1. The founder of Bharatiya Brahmo Samaj is
a) Raja Ram Mohan Roy
b) Keshub Chandra Sen
c) Dayananda Saraswati
d) Feroz Khan

Click to View Answer
Answer b) Keshub Chandra Sen

2. The Headquarters of International Standards Organization is
a) London
b) Vienna
c) Geneva
d) Munich

Click to View Answer
Answer c) Geneva

3. Who is referred as the Father of Indian Economic Planning?
a) Jawaharlal Nehru
b) Sardar Vallabhai Patel
c) Visveswaraiyah
d) Radha Kant

Click to View Answer
Answer c) Visveswaraiyah

4. The Article associated with Compulsory Education is
a) Article 20
b) Article 20A
c) Article 21
d) Article 21A

Click to View Answer
Answer d) Article 21A

5. The Khangchendzonga National Park is in
a) Manipur
b) Meghalaya
c) Sikkhim
d) Uttarakhand

Click to View Answer
Answer c) Sikkhim

6. The Nameri Tiger Reserve is in
a) Madhya Pradesh
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer b) Assam

7. UNESCO Heritage Site – Khajuraho Group of Monuments is in
a) Uttar Pradesh
b) Gujarat
c) Bihar
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh

8. The Ghatprabha Bird Sanctuary is in
a) Gujarat
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Odisha

Click to View Answer
Answer b) Karnataka

9. Koniology is ths study of
a) Muscle Movements
b) Dust in relation to its effect on health
c) Form and Structure
d) Chemicals Living at molecular level

Click to View Answer
Answer b) Dust in relation to its effect on health

10. Longest Railway Platform in India is in
a) Bengaluru
b) Chennai
c) Gorakhpur
d) Delhi

Click to View Answer
Answer c) Gorakhpur, Uttar Pradesh.

11. Mukhbarat is the Intelligence Agency of
a) Russia
b) Italy
c) Israel
d) Egypt

Click to View Answer
Answer d) Egypt

12. Mazils is the Parliament of
a) Denmark
b) Maldives
c) Norway
d) Turkey

Click to View Answer
Answer b) Maldives

13. The Tawa Reservoir of Tawa River is in
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

14. The World Meteorological Organization is headquartered in
a) London
b) Geneva
c) Vienna
d) New York

Click to View Answer
Answer b) Geneva

15. The World Tourism Day is observed on
a) September 23
b) September 25
c) September 27
d) September 29

Click to View Answer
Answer c) September 27

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment