General Knowledge Quiz – Set Ninety Nine

1. Which of the following year was observed as International Year of Family Farming by UNO?
a) 2012
b) 2013
c) 2014
d) 2015

Click to View Answer
Answer c) 2014.

2. The schedule of Indian Constitution dealing with the Administration of Municipalities is
a) Schedule X
b) Schedule XI
c) Schedule XII
d) Schedule XIII

Click to View Answer
Answer c) Schedule XII

3. The National Institute of Siddha is situated in
a) Madurai
b) Cochin
c) Trivandrum
d) Chennai

Click to View Answer
Answer d) Chennai

4. Which part of the plant have bundle cap?
a) Fruit
b) Flower
c) Stem
d) Root

Click to View Answer
Answer d) Root

5. Gadgil Yojana is _____ plan period.
a) Second
b) Fourth
c) Sixth
d) Eighth

Click to View Answer
Answer a) Second

6. What is the Vedic name of River Ravi?
a) Virukshani
b) Vimachani
c) Purushini
d) Vilakyaaani

Click to View Answer
Answer c) Purushini

7. Which is the source of Indian Constitution for the post of Vice President?
a) Israel
b) Germany
c) USA
d) Sweden

Click to View Answer
Answer c) USA

8. Which of the following is a shooter?
a) Ghulam Mohammad
b) Saravana Pandiyan
c) Deepan Chakravarthy
d) Jitu Rai

Click to View Answer
Answer d) Jitu Rai

9. The Third Schedule of Indian Constitution deals with
a) List of States and UTs
b) Administration and control of Scheduled areas and tribes
c) Forms of oaths and affirmations
d) Allocate seats for each state of India in Rajya sabha

Click to View Answer
Answer c) Forms of oaths and affirmations

10. Which of the following is an anti virus substances?
a) Melanin
b) Estrogen
b) Progesterone
d) Interferon

Click to View Answer
Answer d) Interferon

11. Which is not correct about Public Finance?
a) Peoples’ Savings
b) Public Expenditure
c) Center-State Financial relations
d) All of the above

Click to View Answer
Answer a) People’s Savings

12. Who is the Chairman of Council of Scientific and Industrial Research?
a) Smriti Irani
b) Narendra Modi
c) Girish Sahni
d) Pranab Mukherjee

Click to View Answer
Answer b) Narendra Modi

13. Human Kidney Stone is
a) Calcium Carbonate
b) Calcium Nitrate
c) Calcium Oxalate
d) Calcium Phosphate

Click to View Answer
Answer c) Calcium Oxalate

14. The UN’s International Year of Soils is
a) 2012
b) 2013
c) 2014
d) 2015

Click to View Answer
Answer d) 2015

15. The Kurobe River flows in
a) China
b) Russia
c) Japan
d) South Korea

Click to View Answer
Answer c) Japan

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment