General Knowledge Quiz – Set 117

1. The famous Kanwar Lake Bird Sanctuary is in
a) Madhya Pradesh
b) Bihar
c) Uttar Pradesh
d) Karnataka

Click to View Answer
Answer b) Bihar.

2. The Namdapha Tiger Reserve is in
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) Arunachal Pradesh
d) Bihar

Click to View Answer
Answer c) Arunachal Pradesh

3. The World Famous UNESCO Heritage Site Fatehpur Sikri is in
a) Andhra Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Kartanata
d) Punjab

Click to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh.

4. Baglihar Dam is constructed over
a) Ravi
b) Beas
c) Sutlej
d) Chenab

Click to View Answer
Answer d) Chenab River

5. Tsomarari Lake is at
a) Rajasthan
b) Jammu and Kashmir
c) Kerala
d) Maharashtra

Click to View Answer
Answer b) Jammu and Kashmir

6. BedaraVesha is the famous folk dance in
a) Karnataka
b) Jammu and Kashmir
c) Tamil Nadu
d) Maharashtra

Click to View Answer
Answer a) Karnataka

7. Sri Guru Ram Das Jee International Airport is in
a) Ahmedabad
b) Guwahati
c) Amristar
d) Chennai

Click to View Answer
Answer c) Amristar

8. Provisions for administration of tribal area in Assam, Meghalaya, Tripura, Mizoram, and Arunachal Pradesh is given in
a) Fourth Schedule
b) Fifth Schedule
c) Sixth Schedule
d) Seventh Schedule

Click to View Answer
Answer c) Sixth Schedule

9. The Visweswaraya Iron and Steel Plant is in
a) Andhra Pradesh
b) Chattisgarh
c) Karnataka
d) Bihar

Click to View Answer
Answer c) Karnataka

10. Good People To Grow With is the tagline of
a) Indian bank
b) Indian Overseas Bank
c) Canara Bank
d) Bank of India

Click to View Answer
Answer b) Indian Overseas Bank

11. The Chairman of XIII Finance Commission was
a) Dr. Vijay L. Kelkar
b) C. Rangarajan
c) A. M. Khusro
d) Dr. Y. V Reddy

Click to View Answer
Answer a) Dr. Vijay L. Kelkar

12. Pyridoxine is
a) Vitamin B2
b) Vitamin B1
c) Vitamin B6
d) Vitamin B12

Click to View Answer
Answer c) Vitamin B6

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment