General Knowledge Quiz – Set Hundred and One

1. When was the first National Handloom Day to be observed?
a) 21st June.
b) 10th May
c) 7th August
d) 11th November

Click to View Answer
Answer c) 7th August

2. Which 14 year skater won 2 gold medal at the special Olympics world games being held in Los Angels?
a) Prabhroop Singh Sekhon
b) Satnam Singh
c) Kautilya
d) Noneof the above

Click to View Answer
Answer b) Prabhroop Singh Sekhon

3. Which City has been chosen to host 2022 Winter olympics and Paralympics?
a) Tokyo
b) Brazil
c) Andhra Pradesh
d) Beijing

Click to View Answer
Answer d) Beijing

4. Which day was observed as the “World day against Trafficking in Person”?
a) 22nd August 2015
b) 15th July 2015
c) 31st July 2015
d) 2nd June 2015

Click to View Answer
Answer c) 31st July 2015

5. Which new operating system was recently launched by Microsoft?
a) Windows 8
b) Windows 10
c) Windows 11
d) Windows 9

Click to View Answer
Answer d) Windows 10

6. Name the lamp developed in Philippines that runs on a glass of water and two tale spoon of salt. 
a) Sustainable alternative lighting
b) Magic lamp
c) phenoixlamp
d) None of the above

Click to View Answer
Answer a) Sustainable alternative lighting.

7. According to the U.N World population prospects, which country will become most populous nation by 2022.
a) China
b) India
c) China & India
d) Japan

Click to View Answer
Answer b) India

8. When was the International Tiger day observed across the World?
a) 14th April
b) 29th July
c) 22nd July
d) 16th May

Click to View Answer
Answer b) 29th July

9. Which two Indian have been awarded for the Ramon Magsaysay Award 2015?
a) Anshu Gupta and Sanjeev Chaturvedi
b) Anshu Mehrotra  and sanjeev Jain
c) Anshu Jain and Sanjeev Chaturvedi
d) Anshu Gupta and Sanjeev Gupta

Click to View Answer
Answer a) Anshu Gupta and Sanjeev Chaturvedi.

10. Which country has been included as the 162nd member of WTO?
a) Iran
b) Pakistan
c) Kazakhstan
d) Qwait

Click to View Answer
Answer c) Kazakhstan

11. Who was recently appointed as the chairman of Telecom Regulatory Authority of India?
a) Ramesh Sobti
b) Ram Sevak Sharma
c) Rishi Santosh
d) Silas

Click to View Answer
Answer b) Ram Sevak Sharma

12. What is the name of World’s First Malaria Vaccine?
a) Mosquitrex
b) MQUX
c) Mosquito repellant
d) Mosquirix

Click to View Answer
Answer d) Mosquirix

13. Name of the 10 year old son of Milkman from rural Haryana who won the IJGA world star of Junior Golf event in Los Vegas.
a) Shubham Singhal
b) Satnam Singh
c) Subham Jaglan
d) Shubham Trivedi

Click to View Answer
Answer c) Shubham Jaglan

14. Cartoonist  Tom Moore who died recently gave life to which famous Cartoon character?
a) Tom and Jerry
b) Archie and Friends
c) Doremon
d) Power puff girls

Click to View Answer
Answer b) Archie and Friends

15. Name the private Sector banks with which amalgamation of Kotak Mahindra Bank has been approved by the RBI on 1st April 2015. 
a) ING Vysya Bank
b) ING Vaishya Bnak
c) Punjab National Bank
d) Bhartiya Mahila Bank

Click to View Answer
Answer a) ING Vysya Bank

About the author

A Moorthy

Leave a Comment