GK Quiz on Science with Answers

Take this Amazing GK Quiz on Science Now

GK Quiz on Science is very important for competitive exams. Practice more quizzes of Day Today GK and keep yourself updated.


GK Quiz on Science with Answers : 1 to 10

1. Growth is provided by?
a) Protein
b) Minerals
c) Vitamins
d) Carbohydrates

Click here to view Answer
Answer a) Protein

2. Deficiency of Iodine causes?
a) Anemia
b) Scurvy
c) Goiter
d) Rickets

Click here to view Answer
Answer c) Goiter

3. Mosquito Eradication Day is?
a) October 10
b) October 05
c) October 15
d) October 20

Click here to view Answer
Answer d) October 20

4. The Percentage of Water used for Drinking in the world is?
a) 1%
b) 10%
c) 3%
d) 5%

Click here to view Answer
Answer a) 1%

5. The color of the dustbins used to collect Biodegradable wastes is?
a) Yellow
b) Green
c) Red
d) Black

Click here to view Answer
Answer b) Green

6. In Space, our Body_______?
a) Gains Weight
b) Loses Weight
c) No Change
d) Little Change

Click here to view Answer
Answer b) Loses Weight

7. One Quintal is Equal to?
a) 70 kg
b) 80 kg
c) 90 kg
d) 100 kg

Click here to view Answer
Answer d) 100 kg

8. The Scientist who told “Heat is a form of Energy” was?
a) Thomas Alva Edison
b) Newton
c) Joule
d) Kepler

Click here to view Answer
Answer c) Joule

9. The Time taken for sunlight to reach the Earth is ?
a) 500 sec
b) 8hrs 20 mts
c) 8 mins 20 sec
d) 8 mts

Click here to view Answer
Answer c) 8 mins 20 sec

10. The Mirror used in the Automobiles are?
a) Concave
b) Convex
c) Plains
d) Reflective

Click here to view Answer
Answer b) Convex

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment