General Knowledge Quiz – Set Sixty One

GK Quiz on Organizations & Headquarters

1. The Headquarters of United Nations Childrens’ Fund is at
a) Geneva
b) Vienna
c) New York
d) Paris

Click to View Answer
Answer c) New York

2. The Headquarters of World Intellectual Property Organization is at
a) Paris
b) Geneva
c) New York
d) Vienna

Click to View Answer
Answer b) Geneva

3. The Headquarters of International Monetary Fund is at
a) New York
b) Geneva
c) Washington
d) London

Click to View Answer
Answer c) Washington

4. The Headquarters of International Maritime Organization is at
a) London
b) New York
c) Geneva
d) Austria

Click to View Answer
Answer a) London

5. The HQ of International Court of Justice is at
a) London
b) Washington
c) Nairobi
d) Hague

Click to View Answer
Answer d) Hague

6. The Headquarters of International Renewable Energy Agency is at
a) Berlin
b) Qatar
c) Abu Dhabi
d) Vienna

Click to View Answer
Answer c) Abu Dhabi

7. The Headquarters of Association of South East Nations (ASEAN) is at
a) Singapore
b) Jakarta
c) Berlin
d) Brussels

Click to View Answer
Answer b) Jakarta

8. The Headquarters of Asia Pacific Economic Cooperation is at
a) Jakarta
b) Singapore
c) Kuala Lumpur
d) Laos

Click to View Answer
Answer b) Singapore

9. The Headquarters of Organization of Islamic Cooperation is at
a) Dubai
b) Jakarta
c) Qatar
d) Jeddah

Click to View Answer
Answer d) Jeddah

10. The Headquarters of World bank is at
a) London
b) New York
c) Washington
d) Vienna

Click to View Answer
Answer c) Washington

11. The Headquarters of North Atlantic Treaty Organisation (NATO) is at
a) New York
b) Geneva
c) Berlin
d) Brussels

Click to View Answer
Answer d) Brussels

12. The Headquarters of International Association of Athletics Federations (IAAF) and International Hydrographic Organization is at
a) Geneva
b) Monaco
c) Vienna
d) Sydney

Click to View Answer
Answer b) Monaco

13. The Headquarters of United Nations Population Fund is at
a) Geneva
b) London
c) Washington
d) New York

Click to View Answer
Answer d) New York

14. The Headquarters of International Committee of the Red Cross is at
a) Paris
b) New York
c) Geneva
d) Vienna

Click to View Answer
Answer c) Geneva

15. The Headquarters of Amnesty International and Transparency International are _____ and _____ respectively.
a) Brussels and Geneva
b) Vienna and New York
c) London and Berlin
d) Washington and Nairobi

Click to View Answer
Answer c) London and Berlin

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment