General Knowledge Quiz – Set 120

1.Lusaka is the Capital. Kwacha is the currency. What is the Country?
a) Yemen
b) Uganda
c) Zambia
d) Somalia

Click to View Answer
Answer c) Zambia.

2. Tirana is the Capital. Lek is the Currency. The Country is _______.
a) Angola
b) Armenia
c) Albania
d) Bolivia

Click to View Answer
Answer c) Albania.

3. The Headquarters of OMX Nordic Exchange is at
a) Taipei
b) Tokyo
c) Beijing
d) Stockholm

Click to View Answer
Answer d) Stockholm.

4. The Highest Peak in Andes Mountain Range is
a) Denali
b) Mount Elbrus
c) Aconcagua
d) Mount Elbert

Click to View Answer
Answer c) Aconcagua.

5. The World famous Tilcho Lake is in which country?
a) Nepal
b) Thailand
c) USA
d) Canada

Click to View Answer
Answer a) Nepal.

6. The famous Monkey Buffet Festival is celebrated annually in
a) Indonesia
b) Malaysia
c) Thailand
d) Brunei

Click to View Answer
Answer c) Thailand

7. Swaythling Cup is associated with
a) Lawn Tennis
b) Badminton
c) Table Tennis
d) Hockey

Click to View Answer
Answer c) Table Tennis.

8. Petroleum Production is related to
a) Yellow Revolution
b) Black Revolution
c) Grey Revolution
d) Brown Revolution

Click to View Answer
Answer b) Black Revolution

9. Fortification between Germany and France is called
a) 38th Parallel Line
b) Maginot Line
c) Order Neisse Line
d) Siegfried Line

Click to View Answer
Answer d) Siegfried Line

10. Prairie is the Grasslands of
a) UK
b) Australia
c) New Zealand
d) USA

Click to View Answer
Answer d) USA

11. Dast-e-Kavir is the desert of
a) North Africa
b) Peru
c) Botswana
d) Iran

Click to View Answer
Answer d) Iran.

12. Erie Canal connects
a) Atlantic Ocean to Great Lakes
b) North Sea to Baltic Sea
c) Mediterranean Sea to Red Sea
d) Pacific Ocean with Caribbean Sea

Click to View Answer
Answer a) Atlantic Ocean to Great Lakes

13. Islamic Republic News Agency (IRNA) is the official News Agency of
a) Iraq
b) Iran
c) Syria
d) Turkey

Click to View Answer
Answer b) Iran.

14. Corn Flower is the National Emblem of
a) France
b) Germany
c) Poland
d) Sweden

Click to View Answer
Answer b) Germany

15. Which country is referred as Island of Pearls?
a) Belgium
b) Bahrain
c) Lhasa
d) Venice, Italy

Click to View Answer
Answer b) Bahrain

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment