GK Quiz on Indian Premier League (IPL)

GK Quiz on Indian Premier League

As IPL fever has started everywhere, we are providing an ultimate GK Quiz on Indian Premier League (IPL). Also in many competitive exams, questions related to IPL has appeared. So we hope this quiz will brush up your brain a little bit.


GK Quiz on Indian Premier League

1. How many finals has Mahendra Singh Dhoni played in the IPL?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

Click here to view Answer
Answer c) 7

2. Which cricketer has scored the fastest hundred in the IPL?
a) Virat Kohli
b) David Warner
c) AB de Villiers
d) Chris Gayle

Click here to view Answer
Answer d) Chris Gayle

3. Which team has successfully defended its title in the IPL?
a) CSK
b) KKR
c) DC
d) MI

Click here to view Answer
Answer a) CSK

4. Which cricketer scored four hundreds in the 2016 IPL?
a) Jacques Khalis
b) Suresh Raina
c) Virat Kohli
d) Brendon McCullam

Click here to view Answer
Answer c) Virat Kohli

5. Which cricketer hit the winning runs for Rajasthan Royals in the 2008 IPL?
a) Shane Warne
b) Sohail Tanvir
c) Graeme Smith
d) Yusuf Pathan

Click here to view Answer
Answer b) Sohail Tanvir

6. How many teams has Parthiv Patel represented before IPL 2018?
a) 6
b) 5
c) 4
d) 3

Click here to view Answer
Answer a) 6

7. Which cricketer has won the most number of IPL titles?
a) Gautam Gambhir
b) Virat Kohli
c) Dwayne Bravo
d) Rohit Sharma

Click here to view Answer
Answer d) Rohit Sharma

8. Which team won IPL title in the year 2012?
a) CSk
b) RR
c) KKR
d) DC

Click here to view Answer
Answer c) KKR

9. In the year 2014, who won the player of the series?
a) Glenn Maxwell
b) Shane Watson
c) Andre Rusell
d) Virat Kohli

Click here to view Answer
Answer a) Glenn Maxwell

10. Which Bowler has taken most number of wickets?
a) Ashwin ravichandran
b) Lashith Malinga
c) Yousuf Pathan
d) Munaf Patel

Click here to view Answer
Answer b) Lashith Malinga

11. Which cricketer has bowled the most number of dot balls in the IPL?
a) Praveen Kumar
b) Lasith Malinga
c) Harbhajan Singh
d) Sunil Narine

Click here to view Answer
Answer a) Praveen Kumar

12. How many number of hat-tricks have taken place in the IPL?
a) 10
b) 12
c) 4
d) 17

Click here to view Answer
Answer d) 17

13. How many balls did Yusuf Pathan take to score hundred against Mumbai Indians in IPL 2010?
a) 37
b) 40
c) 34
d) 31

Click here to view Answer
Answer a) 37

14. Who scored the first century in the IPL in 2008?
a) Suresh Raina
b) Virat Kohli
c) Brendon McCullum
d) Michael Hussey

Click here to view Answer
Answer c) Brendon McCullum

15. Which Indian player was banned for the remainder of the 2008 IPL season for slapping a fellow Indian player?
a) Harbhajan Singh
b) S. Sreesanth
c) Ravindra Jadeja
d) Suresh Raina

Click here to view Answer
Answer a) Harbhajan Singh

16. Which batsman holds the record for the highest score in an IPL match?
a) Virat Kohli
b) Chris Gayle
c) Suresh Raina
d) Rohit Sharma

Click here to view Answer
Answer b) Chris Gayle

17. Why was the second season of the IPL moved to South Africa?
a) Better facilities
b) India’s national elections
c) Weather issues
d) Sponsor demands

Click here to view Answer
Answer b) India’s national elections

18. Where was the final match of IPL 2017, between Mumbai Indians and Rising Pune Supergiant, played?
a) Delhi
b) Pune
c) Mumbai
d) Hyderabad

Click here to view Answer
Answer d) Hyderabad

19. Who is the current head coach of the Delhi Daredevils?
a) Virender Sehwag
b) Rahul Dravid
c) Ricky Ponting
d) Pravin Amre

Click here to view Answer
Answer c) Ricky Ponting

20. Who is the new captain of the Kolkata Knight Riders?
a) M.S. Dhoni
b) Dinesh Karthik
c) Robin Uthappa
d) Ajinkya Rahane

Click here to view Answer
Answer b) Dinesh Karthik

1 Comment

Leave a Comment