General Knowledge Quiz – Set 123

1. Who was the founder of Mauryan Empire?
a) Ashoka
b) Bindusar
c) Chandragupta
d) Pushyamitra

Click to View Answer
Answer c) Chandragupta

2. The pollen grains of flowers pollinated by insects are
a) Smooth and Dry
b) Rough and Sticky
c) Rough and dry
d) Large and showy

Click to View Answer
Answer b) Rough and ticky

3. No. of players (in field) in each side of basketball is
a) 4
b) 5
c) 6
d) 11

Click to View Answer
Answer b) 5

4. Which ingenuously developed Nuclear capable missile was test fired by India?
a) Trishul
b) Dhanush
c) Prithvi-II
d) Both b and c

Click to View Answer
Answer d) Both b and c

5. Green Revolution was started in
a) 1960
b) 1970
c) 1980
d) 1990

Click to View Answer
Answer a) 1960

6. Kanchenjunga is situated in _____
a) Nepal
b) Sikkim
c) West Bengal
d) Himanchal Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Sikkim

7. The Indian Standard Time is based on
a) 90 degree E meridian
b) 82 1/2 degree E meridian
c) 75 degree E meridian
d) 0 Degree E meridian

Click to View Answer
Answer b) 82 1/2 degree E meridian

8. The equatorial rain forest is also known as ___.

a) Savana
b) campos
c) selva
d) Lanose

Click to View Answer
Answer c) selva

9. Which one of the following is a Tidal Port?

a) Kandla
b) Kochi
c) Vishakhapatnam
d) Kolkata

Click to View Answer
Answer a) Kandla

10. Which port is located at the mouth of Lagoon?

a) Kandla
b) Kochi
c) Kolkata
d) Vishakhapatnam

Click to View Answer
Answer b) Kochi

About the author

A Moorthy

Leave a Comment