General Knowledge Quiz – Set Hundred and Five

1. Which day is Observed on March 21?
a) World Wildlife Day
b) World Poetry Day
c) World Water Day
d) Tiger Day

Click to View Answer
Answer b) World Poetry Day.

2. Zero Discrimination Day is observed on _________.
a) 4th September
b) 1st March
c) 14th February
d) 5th March

Click to View Answer
Answer b) 1st March

3. International Day of Families  is observed on______.
a) 15th May
b) 14th April
c) 15th September
d) 21st February

Click to View Answer
Answer a) 15th May.

4. International Mountain Day is observed on _________.
a) 11th December
b) 14th August
c) 14th February
d) 12th September

Click to View Answer
Answer a) 11th December.

5. World Oceans Day is observed on_________.
a) 15th September
b) 22nd March
c) 14th April
d) 8th June

Click to View Answer
d) 8th June

6. which days are observed on 30th July?
a) World Tuberculosis Day & World Day against Trafficking in Persons
b) International Day of Friendship & World day of elderly people
c) World Down Syndrome Day & International Day of Friendship
d) International Day of Friendship & World Day against Trafficking in Persons

Click to View Answer
Answer d) International Day of Friendship & World Day against Trafficking in Persons.

7. World Humanitarian Day is observed on ________.
a) 14th April
b) 2nd April
c)  19th August
d) 4th May

Click to View Answer
Answer c) 19th August

8. 31st May is observed as 
a) Matrimony Day
b) World No-Tobacco Day
c) Global Day of Parents
d) World Environment Day

Click to View Answer
Answerb) World No-Tobacco Day

9. International Day of Peace  is observed on______.
a) November 17
b) September 21
c) August 18
d) September 1

Click to View Answer
Answer b) September 21

10. International Day of UN Peacekeepers  is observed on_______.
a) 21 July
b) 18 July
c) 29th May
d) 24 October

Click to View Answer
Answer c) 29th May.

11. 10th October is known as______.
a) World Organ Day
b) Interantional Youth Day
c) Hepatitis Day
d) World Mental Health Day

Click to View Answer
Answer d) World Mental Health Day.

12. International Day for the Eradication of Poverty  is observed on______.
a) 12th September
b) 31st August
c) 17th October
d) 14th December

Click to View Answer
Answer c) 17th October

13. World Tourism Day is observed on________
a) 21st September
b) 27th September
c) 16th September-
d) 20th September

Click to View Answer
Answer b) 27th September

14. Universal Children’s Day is observed on_________.
a) 14th November
b) 16th December
c) 20th November
d) 16th October

Click to View Answer
Answer c) 20th November

15. International Civil Aviation Day  is observed on_________.
a) 1st December
b) 14th October
c) 7th December
d) 18th October

Click to View Answer
Answer c) 7th December

About the author

A Moorthy

Leave a Comment