General Knowledge Quiz – Set Ninety One

GK QUIZ

1. Who has been conferred with National Science Foundation (NSF) CAREER award given by US National science foundation?
a) Gurpreet Singh
b) Ganpath Singh
c) Samrat Singh
d) Rohith Singh

Click to View Answer
Answer a) Gurpreet Singh

2. Who has been awarded with ESPN Cricinfo Award?
a) MS Dhoni
b) Anil Kumble
c) Rohit Sharma
d) Harbhajan Singh

Click to View Answer
Answer c) Rohit Sharma

3. Who has been conferred with Honorary life membership of Marylebone Cricket Club?
a) Sachin Tendulkar
b) Saurav Ganguly
c) Gautam Gambhir
d) Rahul Dravid

Click to View Answer
Answer b) Saurav Ganguly

4. Which state got the National Award for Renewable Energy Popularisation?
a) Andhra Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Himachal Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Himachal Pradesh

5. Who has been awarded with Y Nayudamma Memorial Award 2014 for their contribution in the fields of missile technology and remote sensing?
a) Tessy Thomas and Geeta Vardhan
b) Kasturi Rangan
c) Hema Narayanan and Varatharajan
d) Jethu Thomas and Asha Kumar

Click to View Answer
Answer a) Tessy Thomas and Geeta Vardhan

6. Who has been conferred with J Calvin Giddings Award 2015 Given by American Chemical Society Division of Analytical Chemistry?
a) Harihara Sudhan
b) Purnendu Dasgupta
c) Dass Yal Chand
d) Grandhi Kumar

Click to View Answer
Answer b) Purnendu Dasgupta

7. Which film got the Grand Prix of the Generation Kplus International Jury at the 65th Berlin International Film Festival?
a) Kaaka Muttai
b) Iruvar Mattum
c) Dhanak
d) Haridass

Click to View Answer
Answer c) Dhanak

8. Who has been awarded with Honorary doctorate by the Clemson University for his contribution to the Automotive Industry?
a) Anil Ambani
b) Ratan Tata
c) Vijay Mallya
d) Naresh Goyal

Click to View Answer
Answer b) Ratan Tata

9. Who has been conferred with International Cricket Council’s Cricket Hall of Fame?
a) Martin Crowe
b) Kapil Dev
c) Mohamed Azharudhin
d) MArtin Guptill

Click to View Answer
Answer a) Martin Crowe

10. Who has been awarded with National Award for creating awareness about the child trafficking?
a) Trisha Krishnan
b) Surya
c) Rani Mukherjee
d) Amir Khan

Click to View Answer
Answer c) Rani Mukherjee

11. Who has been conferred with Mo Ibrahim prize for African leadership 2014 by world’s most valuable individual award?
a) Ndapandula Pohamba
b) Hifikepunye Pohamba
c) Mo Ibrahim
d) Nahas Angula

Click to View Answer
Answer b) Hifikepunye Pohamba

12. Which state has awarded with Golden Gate Award at the Internationale Tourismus-Borse Berlin (ITB-Berlin) 2015, Germany?
a) Kerala Tourism Dept
b) Tamil Nadu Tourism Dept
c) Andhra Pradesh Tourism Dept
d) Karnataka Tourism Dept

Click to View Answer
Answer a) Kerala Tourism Dept

About the author

A Moorthy

Leave a Comment