General Knowledge Quiz – Set Ninety Two

1. Who has been conferred with Officer de la Légion d’Honneur given by the French Government?
a) Yashwant Sinha
b) Justin Bhas
c) Kumaravel Bhat
d) Naresh Iyer

Click to View Answer
Answer : a) Yashwant Sinha

2. Who has been awarded with Hindu Literary Prize 2014?
a) Ashok Kumerasan
b) Ashok Srinivasan
c) Ashok Vishwanath
d) Ashok Subramaniyam

Click to View Answer
Answer : b) Ashok Srinivasan

3. Who has been conferred with Martin Luther King Award for given for his contribution in international service and civil engagement?
a) Farah Khan
b) Salman Khan
c) Asrafh Khan
d) Frank Islam

Click to View Answer
Answer d) Frank Islam

4. Who has been awarded with DSC Prize for South Asian Fiction
a) Jhumpa Lahiri
b) Kishore Lahiri
c) Jahore Lahiri
d) Yamini Lahiri

Click to View Answer
Answer a) Jhumpa Lahiri

5. Who has been conferred with Kushwant Singh Memorial Prize for 2014?
a) Aruna Roy
b) Arundhathi Subramaniyam
c) Arundhathi Narayanan
d) Geetha Subramaniyam

Click to View Answer
Answer b) Arundhathi Subramaniyam

6. Who has been awarded the Sanjay Chopra Award?
a) Devesh Kumar
b) Ravenesh Kumar
c) Silaesh Kumar
d) Naresh Kumar

Click to View Answer
Answer a) Devesh Kumar

7. Who has been conferred with Bapu Gaidani Award?
a) Peter paul, Amala Paul
b) Monika, Rumoh Meto and Riya Chaudhary
c) Babitha Singh, Jayashree
d) Sumitha Singh, Bose Venkat, Sikhmar BoseResham Fatma

Click to View Answer
Answer b) Monika, Rumoh Meto, and Riya Chaudhary

8. Who has been awarded with Geeta Chopra Award?
a) Gunjan Sharm
b) Rakesh Sharma
c) Vikram Kumar
d) Randeep Kumar

Click to View Answer
Answer a) Gunjan Sharm

9. Who has been conferred with Bharat award?
a) Reshma Chowdry
b) Resham Fatma
c) Raina Farum
d) Sania Nehwal

Click to View Answer
Answer b) Resham Fatma

10. Who has been awarded with Bharat Gaurav Award given by Indian International Friendship Society?
a) Nasrin Fathima
b) Benezer Bhuto
c) Nasrin Ejner
d) Nemona Nazir

Click to View Answer
Answer c) Nasrin Ejner

11. Who has been conferred with Yash Bharti Award given by government of UP?
a) Vinod Mehta
b) Vinod Chopra
c) Arjun Metha
d) Arjun Chopra

Click to View Answer
Answer a) Vinod Mehta

12. Who has been awarded with King Faisal International Award given by Saudi Arabia?
a) Zaheer Khan
b) Zaheer Nazir
c) Mustaq Ahamed
d) Zakir Naik

Click to View Answer
Answer d) Zakir Naik

13. Who has been conferred with Hayek Prize given by US?
a) Hindol Sengupta
b) Naresh Gupta
c) Shameer Gupta
d) Jahira Sen

Click to View Answer
Answer a) Hindol Sengupta

14. Who has been awarded with Jnanpith Award for 2015?
a) Gopala Krishnan
b) Bhalchandra Nemade
c) Raja Mohamed
d) K.Balachander

Click to View Answer
Answer b) Bhalchandra Nemade

15. Who has been conferred with Charleston-EFG John Maynard Keynes Prize given by UK for 2015?
a) Amartya Sen
b) Zermiya Sen
c) Amirtha Sen
d) Deepa Sen

Click to View Answer
Answer a) Amartya Sen

About the author

A Moorthy

Leave a Comment