General Knowledge Quiz – Set Ninety Three

1. Who has been conferred with Femina Miss India 2015?
a) Geethu Kutty
b) Lima Antony
c) Aarthi Priyanka
d) Aditi Arya

Click to View Answer
Answer d) Aditi Arya

2. Who has been awarded the Sir Richard Hadlee Medal?
a) Brendon McCullum
b) Dean Brownlie
c) Peter Fulton
d) Jacob Orum

Click to View Answer
Answer a) Brendon McCullum

3. Which one was got Golden Peacock National Quality Award for year 2015?
a) Mumbai International Airport Ltd
b) Kolkatta International Airport Ltd
c) Delhi International Airport Ltd
d) Chennai International Airport Ltd

Click to View Answer
Answer c) Delhi International Airport Ltd

4. Who has been conferred with Kumaran Asan World Prize for Poetry
a) Banipal Mody
b) Richard Crashaw
c) Robert Herrick
d) Arab Poet Adonis

Click to View Answer
Answer d) Arab Poet Adonis

5. Who has been awarded with Institute of Physics Prize given by United Kingdom?
a) Pratap Singh
b) Sandeep Singh
c) Robin Singha
d) Kumar Singh

Click to View Answer
Answer : a) Pratap Singh

6. Who has been conferred with Hevesy Medal Award was the co-creator of super heavy element 117?
a) Praba Lahiri
b) Susanta Lahiri
c) Farzana Lahiri
d) Benu lahiri

Click to View Answer
Answer b) Susanta Lahiri

7. Who are the Indians among the Time’s 100 most Influential People
a) PM Narendra Modi, Microsoft CRO S Nadella, ICICI CEO Chanda Kochar, Metal Health Expert Prof Vikram Patel
b) Manmohan Singh, APJ Abdul Kalam, Sonia Gandhi, Venkiah Naidu
c) Sitaram Yechury, Anil Vikram Singh, Sushma Swaraj, Shri Suresh Prabu
d) D.V Sadananda Gowda, Shri Arun Jaitley, Shri Raj Nath Singh

Click to View Answer
Answer a) PM Narendra Modi, Microsoft CRO S Nadella, ICICI CEO Chanda Kochar, Metal Health Expert Prof Vikram Patel

8. Who has been conferred with Champions of Change award given by Barack Obama?
a) Microsoft MD Bil Gates
b) Microsoft CEO Satya Nadella
c) Microsoft Sathya Narayanan
d) Microsft Arun Shankar

Click to View Answer
Answer b) Microsoft CEO Satya Nadella

9. Who has been awarded with Orwell Prize?
a) Rana Dasgupta
b) Das Krishnan
c) R P Hariharan
d) Ravi Shankar

Click to View Answer
Answer a) Rana Dasgupta

10. Who has been conferred with Dadasaheb Phalke Film Foundation Award 2015?
a) Salman Khan
b) Amir Khan
c) Shah Rukh Khan
d) Munees Khan

Click to View Answer
Answer c) Shah Rukh Khan

11. Which one has presented the best Asian Banker Achievement Award 2015?
a) ICICI Bank
b) Mercandile Bank
c) Corparation Bank
d) Bharatiya Mahila Bank

Click to View Answer
Answer d) Bharatiya Mahila Bank

12. Which state as conferred the best e-Panchayat Puraskar Award?
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer c) Tamil Nadu

13. Who has been conferred with Outstanding Service Award given by National university of Singapore?
a) Gopinath Pillai
b) Subramaniam Pillai
c) Sundaram Pillai
d) Govindam Pillai

Click to View Answer
Answer a) Gopinath Pillai

14. Who has been awarded with Deenanath Mangeshkar Award 2015?
a) Shashi Kappor
b) Anil Kapoor
c) Karena kapoor
d) Ranbir Kapoor

Click to View Answer
Answer b) Anil Kapoor

15. Who has been conferred with Heinz award for Indian-origin scientist at MIT?
a) Sangeeta C. Kumar
b) Usha Ramakrishnan
c) Sita C. Sundar
d) Sangeeta N. Bhatia

Click to View Answer
Answer d) Sangeeta N. Bhatia

About the author

A Moorthy

Leave a Comment