General Knowledge Quiz – Set Ninety Five

1. Who has been conferred with Chaplin Award?
a) Hollywood  Actor James Cameron
b) Hollywood Actor Robert Redford
c) Hollywood Actor Steve Michelson
d) Hollywood Actor Michael Smith

Click to View Answer
Answer b) Hollywood Actor Robert Redford

2. Who has been awarded commonwealth Short Story Prize in Asia region 2015?
a) Siddhartha Gigoo
b) Roy Chowdry
c) Gitumani Goswami
d) Jai Prason Dev Nasir

Click to View Answer
Answer a) Siddhartha Gigoo

3. Who presented the Sayyidina Imam Al Hassan Ibn Ali Peace Award?
a) Mohamed Zaheer
b) Maulana Wahiduddin Khan
c) Alfruna Islam Khan
d) Fahara Khan

Click to View Answer
Answer c) Maulana Wahiduddin Khan

4. Who has been conferred with RedInk Award for Lifetime Achievement for Excellence in Journalism 2015?
a) Praloy Rao
b) Goswami Prasad
c) Prannoy Roy
d) Kamal Rao

Click to View Answer
Answer c) Prannoy Roy

5. Who has been awarded with Journalist of the Year 2015?
a) Sreenivasan Jain
b) Sriram Sreenivasan
c) Sreenivasan Nattar
d) Krishnan Sreenivasan

Click to View Answer
Answer a) Sreenivasan Jain

6. Who has been conferred with Impact Editor of the Year 2015?
a) Uthab Kishore
b) Wahab Swami
c) Hyder ali
d) Arnab Goswami

Click to View Answer
Answer d) Arnab Goswami

7. Who has been awarded the Japan’s highest civilian award Given for his huge contributions to science and Indo-Japanese science co-operation?
a) CNR Rao
b) PNR Rao
c) PSR Rao
d) MSR Rao

Click to View Answer
Answer a) CNR Rao

8. Who has been conferred with Man Booker International Prize 2015 for eminent award?
a) Laszlo Krasznahorkai of Hungary
b) Maxco Krechozovika of Juliah
c) Daxo Parg of Hudu
d) Parer Park of Nol

Click to View Answer
Answer a) Laszlo Krasznahorkai of Hungary

9 Which one is World’s best airport under the category of handling 25 to 40 million passengers per annum?
a) Rajiv Gandhi International Airport
b) Indira Gandhi International Airport
c) Anna International Airport
d) Mahatma Gandhi International Airport

Click to View Answer
Answer b) Indira Gandhi International Airport

10. Who has been conferred with Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award?
a) Balbir Singh
b) Robin Singh
c) Gulzar Singh
d) Sandeep Singh

Click to View Answer
Answer a) Balbir Singh

11. Who has been awarded the Dada Saheb Phalke Award?
a) Anil Kapoor
b) Ranbir Kapoor
c) Rohit Kapoor
d) Shashi Kapoor

Click to View Answer
Answer d) Shashi Kappor

12. Who has been conferred with Bharat Ratna for Civilian award?
a) Manmohan Singh
b) Atal Bihari Vajpayee and Madan Mohan Malviya
c) P.V Narasimha Rao
d) Abdul Kalam

Click to View Answer
Answer : b) Atal Bihari Vajpayee and Madan Mohan Malviya

13. Which one is awarded for Gandhi Peace Prize of year 2014?
a) Sriharikota
b) ISRO
c) NAASA
d) None of the above

Click to View Answer
Answer b) ISRO

14. Who has been conferred with Abel Prize 2015?
a) Richard Duffin
b) Albert W.Tucker
c) Sylvia Naasar
d) Dr. John Forbes Nash and Louis Nirenberg

Click to View Answer
Answer d) Dr. John Forbes Nash and Louis Nirenberg

15. Who has been awarded with Bishwaratna Dr Bhupen Hazarika International Solidarity Award?
a) Fazil
b) Jethu Joseph
c) Raja Narayanan
d) Adoor Gopalakrishnan

Click to View Answer
Answer d) Adoor Gopalakrishnan

About the author

A Moorthy

Leave a Comment