GK Quiz on Geography with Answers

GK Quiz on Geography

GK Quiz on Geography is very important for competitive exams. Practice more quizzes of Day Today GK and keep yourself updated.

GK Quiz on Georaphy


GK Quiz on Geography with Answers : 1 to 10

1. The Planet that can be viewed only through a telescope is?
a) Mercury
b) Uranus
c) Mars
d) Earth

Click here to view Answer
Answer b) Uranus

2. The Earth spins from_______?
a) West to East
b) East to West
c) North to South
d) South to North

Click here to view Answer
Answer a) West to East

3. In India, the Milky way galaxy called?
a) Akash Ganga
b) Vidayat Ganga
c) Samathur Ganga
d) Vikas Ganga

Click here to view Answer
Answer a) Akash Ganga

4. The world’s deepest Marina trench is located in the?
a) Antartic Ocean
b) Artic Ocean
c) Pacific Ocean
d) Atlantic Ocean

Click here to view Answer
Answer c) Pacific Ocean

5. The word Tsunami has been derived from?
a) Tamil
b) French
c) Japanese
d) Latin

Click here to view Answer
Answer c) Japanese

6.In India, major oil fields are found in?
a) Orissa
b) Assam
c) West Bengal
d) Maharashtra

Click here to view Answer
Answer b) Assam

7. The Largest Hydro Electric Power project of India is?
a) Bakra Nangal
b) Mettur
c) Damodar
d) Kallanai

Click here to view Answer
Answer a)Bakra Nangal

8. The Earth completes one rotation in its axis in?
a) 23 hours and 56 minutes
b) 24 hours and 56 minutes
c) 12 hours and 56 minutes
d) 12 hours and 58 minutes

Click here to view Answer
Answer a) 23 hours and 56 minutes

9. The Longest River in of the India sub-continent is?
a) Narmada
b) Tapti
c) The Ganges
d) Cauvery

Click here to view Answer
Answer c) The Ganges

10. The Seismic Zones of India is Divided into?
a) 4
b) 2
c) 3
d) 5

Click here to view Answer
Answer a) 4

Leave a Comment