General Knowledge Quiz – Set Seventy One

1. What is the Capital of Zimbabwe
a. Maseru
b. Lusaka
c. Harare
d. Riga

Click to View Answer
Answer c. Harare

2. What is the Capital of Yugoslavia
a. Kyiv
b. Belgrade
c. Beijing
d. Oslo

Click to View Answer
Answer b. Belgrade

3. What is the Capital of Afghanistan
a. Kabul
b. Algiers
c. Yerevan
d. Canberra

Click to View Answer
Answer a. Kabul

4. What is the Capital of Azerbaijan
a. Manama
b. Dhaka
c. Thimphu
d. Baku

Click to View Answer
Answer d. Baku

5. What is the Capital of Botswana
a. Gaborone
b. Sofia
c. Praia
d. Bangui

Click to View Answer
Answer a. Gaborone

6. What is the Capital of Canada
a. Havana
b. Ottawa
c. Prague
d. Nicosia

Click to View Answer
Answer b. Ottawa

7. What is the Capital of Ecuador
a. Cairo
b. Quito
c. Prague
d. Malabo

Click to View Answer
Answer b. Quito

8. What is the Capital of Fiji
a. Suva
b. Accra
c. Banjul
d. Delhi

Click to View Answer
Answer a. Suva

9. What is the Capital of Georgia
a. Jakarta
b. Lusaka
c. Tbilisi
d. Hanoi

Click to View Answer
Answer c. Tbilisi

10. What is the Capital of Uruguay
a. Ankara
b. Tunis
c. Kampala
d. Montevideo

Click to View Answer
Answer d. Montevideo

11. What is the Capital of Sweden
a. Madrid
b. Bern
c. Dili
d. Stockholm

Click to View Answer
Answer d. Stockholm

12. What is the Capital of Taiwan
a. Damascus
b. Taipei
c. Bangkok
d. Tunis

Click to View Answer
Answer b. Taipei

13. What is the Capital of Venezuela
a. Caracas
b. Dakar
c. Bern
d. Hanoi

Click to View Answer
Answer a. Caracas

14. What is the Capital of Senegal
a. Honiara
b. Mogadishu
c. Apia
d. Dakar

Click to View Answer
Answer d. Dakar

15. What is the Capital of New Zealand
a. Oslo
b. Niamey
c. Wellington
d. Abuja

Click to View Answer
Answer c. Wellington

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment