General Knowledge Quiz – Set Thirty

GK Quiz on Countries & Capitals

1. Which of the following is Congo’s Capital?
a) Bangui
b) Brazzaville
c) Malabo
d) Bissau

Click to View Answer
Answer b) Brazzaville

2. The Capital of French Polynesia is
a) Noumea
b) Papeete
c) Manama
d) Amman

Click to View Answer
Answer b) Papeete

3. Tripoli is the capital of
a) Jordon
b) Libya
c) Tunisia
d) Sudan

Click to View Answer
Answer b) Libya

4. Which of the following is Bahrain’s Capital?
a) Baghdad
b) Manama
c) Algiers
d) Khartoum

Click to View Answer
Answer b) Manama

5. Hamilton is the Capital of
a) Fiji
b) Bermuda
c) Canada
d) Barbados

Click to View Answer
Answer b) Bermuda

6. Jamaica’s Capital is
a) Monrovia
b) Belmopan
c) Kingston
d) Honiara

Click to View Answer
Answer c) Kingston

7. Harare is the capital of
a) Zimbabwe
b) Anguilla
c) Dominica
d) Grenada

Click to View Answer
Answer a) Zimbabwe

8. Dublin is the capital of
a) Finland
b) Belgium
c) Ireland
d) Iceland

Click to View Answer
Answer c) Ireland

9. Portugal’s Capital is
a) Lisbon
b) Amsterdam
c) Madrid
d) San Mariano

Click to View Answer
Answer a) Lisbon

10. Vaduz is the capital of
a) Madagascar
b) Liechtenstein
c) Guinea
d) Rwanda

Click to View Answer
Answer b) Liechtenstein

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment