General Knowledge Quiz – Set Fifteen

1. Operation Bluestar is associated with
a) Kargil War
b) Golden Temple at Amristar
c) Bhopal Gas leak
d) Mumbai Taj Hotel attack

Click to View Answer
Answer b) Golden Temple at Amristar

2. The World Famous Petronas Twin Towers is located in
a) Singapore
b) Malaysia
c) China
d) Thailand

Click to View Answer
Answer b) Malaysia

3. The World No Tobacco Day is observed on
a) May 31
b) June 30
c) July 31
d) April 30

Click to View Answer
Answer a) May 31

4. The Birth Rate of the population is calculated per ______ number of people.
a) 100
b) 1000
c) 10000
d) 100000

Click to View Answer
Answer b) 1000

5. The UEFA Cup is related with which of the following sports?
a) Cricket
b) Chess
c) Hockey
d) Football

Click to View Answer
Answer d) Football

6. The Knesset is the Parliament of which of the following countries?
a) Iran
b) Iraq
c) Palestine
d) Israel

Click to View Answer
Answer d) Israel

7. The Spratlys Islands is the dispute area between China and
a) Russia
b) Japan
c) Philippines
d) Cambodia

Click to View Answer
Answer c) Philippines

8. Who penned the book “India Unbound”?
a) LK Gujral
b) PV Narasimha Rao
c) Gurcharan Das
d) Jaswant Singh

Click to View Answer
Answer c) Gurcharan Das

9. The Appan Menon Award is associated with
a) Sports
b) Literature
c) Classical Arts
d) Journalism

Click to View Answer
Answer d) Journalism

10. The 84th Amendment Bill is related with
a) Banking Sector Reforms
b) Minority Rights
c) Salary of MLAs and MPs
d) 33% Reservation for Women

Click to View Answer
Answer d) 33% Reservation for Women

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment