GK Quiz – 356 (Mixed GK Topics)

1.The Karakoram highway connects which pair of countries?
a) India- china
b) China -pakistan
c) India – Pakistan
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) China -pakistan

2.Who headed the committee that recommended to set up Financial Management Data Centre (FMDC)?
a) Ajay Tyagi
b) Amitabh Kant
c) Amit Mitra
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ajay Tyagi

3.The Amaravathi Maha Stupa,the largest one in the country is all set for getting revitalised.The Stupa lies in which Indian sate?
a) Telengana
b) Andhra Pradesh
c) Bihar
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer b) Andhra Pradesh

4.The International Day for Abolition of Slavery?
a) December 2
b) March 15
c) October 31
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) December 2

5. What is the growth in GDP at constant prices during 2016-17?
a) 7.6 percent
b) 7.1 percent
c) 6.9 percent
d) 7.0 percent

Click here to View Answer
Answer b) 7.1 percent

6.Which professional tennis player clinched the singles title of the 2017 Aircel Chennai Open?
a) Daniil Medvedev
b) Roberto Bautista Agut
c) Rohan Bopanna
d) Jeevan Nedunchezhiyan

Click here to View Answer
Answer b) Roberto Bautista Agut(spain), Roberto Bautista Agut defeated (Russia )Daniil Medvedev,

7.The Annual Grammy Awarda is given for-
a) Classical Movies
b) Music
c) Art Movies
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Music

8.Donald Tusk was elected as the president of EUropean Union (EU) council for a second term. To which country does he belongs?
a) Poland
b) Germany
c) Malta
d) Lithuania

Click here to View Answer
Answer a) Poland

9.Which famous Indian is also known as ‘Man of Peace’?
a) Abdul Kalaam
b) Vallabhbhai Patel
c) Lal Bahadur Shastri
d) S.C.Bose

Click here to View Answer
Answer c) Lal Bahadur Shastri

10.Who wrote the book “continent of crime”?
a) Amrita Pritam
b) Nirad C. Chaudhary
c) Khushwant Singh
d) Mulk Raj Anand

Click here to View Answer
Answer b) Nirad C. Chaudhary

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment