GK Quiz – 354 (Mixed GK Topics)

1.The headquarters of North Atlantic Treaty Organisation is at?
a) Jakarta ,Indonesia
b) Zurich,Switzerland
c) Brussels,Belgium
d) Athens, Greece

Click here to View Answer
Answer c) Brussels,Belgium

2.The world Down Syndrome Day is observed on?
a) March 3
b) March 16
c) March 21
d) March 29

Click here to View Answer
Answer c) March 21

3.Which company launched India’s first Live payment Bank?
a) Aircel
b) Vodafone
c) Airtel
d) BSNL

Click here to View Answer
Answer c) Airtel

4.In which country the great Victoria desert is located?
a) Canada
b) west Africa
c) Australia
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Australia

5.The words “socialist” and “secular” were added to the definition of the Constitution in the year-
a) 1978
b) 1976
c) 1979
d) 1977

Click here to View Answer
Answer b) 1976

6.Who was the 1st Indian woman (and also first indian citizen) to receive the booker prize?
a) Umashankar Joshi
b) Arundhati Roy
c) Bhishma Sahni
d) Rabindranath Tagore

Click here to View Answer
Answer b) Arundhati Roy

7.Who wrote “war and peace” ?
a) Fyodor Dostoyevsky
b) Alexander Pushkin
c) Leo Tolstoy
d) Ivan Turgenev

Click here to View Answer
Answer c) Leo Tolstoy

8.What is the capital of ‘Cameroon’?
a) Douala
b) Yaounde
c) Garoua
d) Bamenda

Click here to View Answer
Answer b) Yaounde

9.Where is the headquarter of “South Indian Bank” located?
a) Karnataka
b) Tamil Nadu
c) Andhra Pradesh
d) Kerela

Click here to View Answer
Answer d) Kerela

10.India played it First Cricket Test match in the year-
a) 1932
b) 1962
c) 1972
d) 1952

Click here to View Answer
Answer a) 1932

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment