GK Quiz – 353 (Mixed GK Topics)

1.Indian Sports Research Institute is located at-
a) Patiala
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Delhi

Click here to View Answer
Answer a) Patiala

2.Which river covers MP and UP state before merging into Yamuna?
a) Kosi
b) Tapi
c) Chambal
d) Narmada

Click here to View Answer
Answer c) Chambal

3.Who was the 1st recipient of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
a) Rahul Dravid
b) Milkha Singh
c) Viswanathan Anand
d) Karnam Malleswari

Click here to View Answer
Answer c) Viswanathan Anand,Chess

4.Delhi was made National Capital region by the _________ of the Constitution-
a) 61 Amendment
b) 41 Amendment
c) 69 Amendment
d) 42 Amendment

Click here to View Answer
Answer c) 69 Amendment

5.Alfred park( Chandershekher Azad Park ) is located in-
a) Allahabad
b) Hyderabad
c) Noida
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer a) Allahabad

6.Beighton Cup is associated with-
a) Foot ball
b) Hockey
c) Volley ball
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Hockey

7.Which of the following is the Cash Reserve Ratio (CRR) at present?
a) 3%
b) 5%
c) 4%
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 4%

8.The International Day of Older person is celebrated on-
a) 1 October
b) 12 October
c) 10 October
d) 11 October

Click here to View Answer
Answer a) 1 October

9.The country consisted of largest number of island is
a) Indonesia
b) Japan
c) Philippines
d) Papua New Guinea

Click here to View Answer
Answer a) Indonesia

10.”Shadow Cabinet” is the features of administrative system of-
a) Germany
b) France
c) Spain
d) Britain

Click here to View Answer
Answer d) Britain

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment