GK Quiz – 347(Mixed GK Topics)

1.The state where there is no Regional Rural Bank-
a) Sikkim
b) Manipur
c) Jammu & Kashmir
d) All of these

Click here to View Answer
Answer a) Sikkim

2.Where is Thattekad Bird Sanctuary located?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

3.What is the Capital of Zambia?
a) Lusaka
b) Ndola
c) Kitwe
d) Kabwe

Click here to View Answer
Answer a) Lusaka

4.World Malaria Day is observed on?
a) April 8
b) April 14
c) April 25
d) April 29

Click here to View Answer
Answer c) April 25

5.Which country has the world’s highest nominal per capita GDP?
a) Luxembourg
b) Norway
c) Qatar
d) Macau

Click here to View Answer
Answer a) Luxembourg

6.Archery is the national sport of which country?
a) Afghanistan
b) Bhutan
c) japan
d) India

Click here to View Answer
Answer b) Bhutan

7.In the game of volley ball,the number of players on each side is-
a) 8
b) 11
c) 7
d) 6

Click here to View Answer
Answer d) 6

8.World investment report is annually published by-
a) IBRD
b) WTO
c) IMF
d) UNCTAD

Click here to View Answer
Answer d) UNCTAD

9.The fastest computer of the world is-
a) Tianhe-1A
b) J-8
c) Yenha-3
d) T3A

Click here to View Answer
Answer a) Tianhe-1A(Made by China)

10.Pandit Shivkumar sharma plays which musical instrument?
a) Santoor
b) Trumpet
c) Piano
d) Flute

Click here to View Answer
Answer a) Santoor

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment